Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

FOTO, VIDEO | Stadiul lucrărilor pe DN 74 și DN 74A: Prefectul Nicolae Albu, vizită în Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Stadiul lucrărilor pe DN 74 și DN 74A: Prefectul Nicolae Albu, vizită în Apuseni

Prefectul Nicolae Albu a continuat deplasările în teren pentru verificarea lucrărilor care se desfășoară la principalele obiective de investiții din județ.

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, împreună cu șeful Secției Drumuri Naționale Alba, ing. Liviu Hondola și șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Alba, Comisar Șef de Poliție Dorin Davidaș, s-au deplasat în Munții Apuseni, unde se efectuează lucrări de consolidare pe DN 74 și DN 74A, analizând la fața locului stadiul lucrărilor și măsurile specifice întreprinse pentru fluidizarea circulației.

Citește și: VIDEO | Se modernizează ultimii kilometri din DJ 107 K, un drum spectaculos care face legătura cu Transapuseana: Peisaje care îți taie respirația, chei înguste străjuite de stânci înalte și păduri necălcate de picior de om

Pe DN 74, la km 55 se consolidează infrastructura pe o lungime de 235 ml. Pe acest sector de drum se efectuează lucrări de consolidare, prin zid de sprijin, din care s-au executat 39 de tronsoane din totalul de 49. Se execută un podeț, urmând montarea parapeților metalici, amenajarea albiei râului și așternerea de covor asfaltic.

Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în data de 13.05.2024, durata de execuție fiind de 6 luni.

Pe DN 74A se execută lucrări pentru protejarea corpului și a platformei drumului pe trei sectoare cuprinse între km 8+350 și km 8+650, porțiuni afectate de viiturile repetate care au avut loc în zonă: realizarea părții carosabile, a acostamentului și amplasarea de parapet. Pentru asigurarea stabilității corpului drumului au loc lucrări de drenarea și scurgere a apelor și lucrări de consolidare cu structură de sprijin formată din coloane forate.

YouTube video

Ordinul de reîncepere al lucrărilor a fost dat în data de 12.08.2024, durata de execuție fiind de 9 luni. Până în acest moment au fost executate: organizarea de șantier, platformele de lucru pe sectoarele 1 și 2, 28 de piloți forați pe sectorul 1, 2 tronsoane de grindă de rigiditate pe sectorul 1 și 40 de piloți forați pe sectorul 2, urmând a fi finalizat și sectorul 3 cu 24 de piloți forați.

,,Am ținut neapărat să mă deplasez la fața locului, alături de specialiști în domeniu pentru a mă asigura că lucrările la infrastructura din zonă se execută la termen și de un bun nivel calitativ. Punerea în siguranță a sectoarelor de drum și totodată a participanților la trafic, fluidizarea circulației reprezintă principalele obiective, pe care trebuie să le transpunem în realitate”, a precizat prefectul Nicolae Albu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Beniamin Todosiu (deputat PSD): Ostașul de carton Ciucă rupe alianța cu PSD, dar rămâne la putere ca să nu își piardă privilegiile

Bera Larisa

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat PSD): Ostașul de carton Ciucă rupe alianța cu PSD, dar rămâne la putere ca să nu își piardă privilegiile Cascadorii râsului cu ostașul Ciucă: rupe alianța cu PSD, dar PNL rămâne în Guvern! Cât de meschin și de laș poate să fie acest om, care din disperare politică a ajuns să își […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea