Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: ”Snow Wolves Trascău Zlatna” din nou pe podium. Premii la toate cele trei concursuri de atelaje canine din acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clubul ”Snow Wolves Trascău Zlatna”, reprezentat Alexandru Achim, cu câini din rasa Husky Siberian și Daniel Tentiș, cu câini Malamut de Alaska a urcat din nou pe podium, în acest sfârșit de săptămână, ocupând locurile I, respectiv 3 la competiția de atelaje canine de la Băile Tușnad. Este al treilea concurs din acest an în care cele două echipaje cuceresc premii.

La Cupa Băile Tușnad, competiție cu atelaje trase de câini aflată la cea de-a VII-a ediție, desfășurată în perioada 2-3 februarie 2019, Alexandru Achim a ocupat locul I la Categoria C1 (4 husky siberian) iar Daniel Tențiș a câștigat locul III la Categoria C2 (3 Malamut de Alaska). Alături de cei doi au fost Oana Vlăzan și Geo Coza, în calitate de handleri.

De altfel, ”Snow Wolves Trascău Zlatna” a avut un parcurs competițional foarte bun în acest an. În urmă cu o săptămână, la Concursul internațional de atelaje trase de câini “Drumul Romanilor 3.0”, din Pasul Tihuța, Alexandru Achim a ocupat locul al doilea, în timp ce Daniel Tentiș s-a clasat pe cea de-a treia poziție din clasament.

De asemenea, la competiția care s-a desfășurat, în perioada 19-20 ianuarie 2019, în localitatea Ciumani, Alexandru Achim a ocupat prima poziție de pe podium la categoria C1, 4 câini husky Siberian, iar Daniel Tentiș a ocupat locul 4 la categoria C2, 3 câini Malamut de Alaska.

Potrivit celor doi campioni, Asociația ”Snow Wolves Trascau Zlatna” este în curs de înființare iar ideea de a pregăti câini pentru astfel de concursuri a apărut în urmă cu mai mulți ani.

”Primul câine a fost luat în 2012, ca şi companion. În 2015 a apărut al doilea câine iar din 2015 ne-am completat echipele având un număr de 10 câini (6 husky siberian şi 4 malamuţi de Alaska) de toate vârstele (juniori, veterani şi tineri în toată puterea)”, a explicat Alexandru Ioan Achim.

El a mai precizat că unul dintre câinii pe care îi deţine în prezent, la Zlatna, a apărut într-un spot publicitar, pentru Coors Beer, filmat la Bâlea Lac, alături de celebrul Jean-Claude Van Damme. (Z.U.)

FOTO/ VIDEO: Snow Wolves Trascau Zlatna, Alexandru Achim, Oana Vlăzan

[nggallery id=6729]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea