Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Sărbători de iarnă cu bucurie, la Căminul pentru Vârstnici din Alba Iulia. Colindători, spectacol cu romani şi daci şi daruri pentru bunicii îngrijiţi aici

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

serbare de craciun la caminul pentru varstnici din alba iulia49Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins, luni, si Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia. Bunicii îngrijiţi aici au avut parte de tradiţionala serbare de Crăciun, în cadrul căruia au primit cu bucurie colindători, dar şi daruri din partea administraţiei locale. De asemenea, un moment aparte în acest an a fost vizita unor voluntari ai Legiunii a XIII-a Gemina de la Apulum şi a Lupilor Apoulonului din cadrul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, care au oferit un spectacol de reenactment. Au fost prezenţi la eveniment şi viceprimarul Dorin Şerdean, precum şi consilierul local Pavel Popa Pistol.

Frunţi descreţite şi bucurie în suflete, asta au lăsat în urmă cei care luni s-au gândit să le aducă un strop din magia Crăciunului bunicilor îngrjiţi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia.În prima parte a serbării,  vârstnicii din cămin aserbare de craciun la caminul pentru varstnici din alba iulia56u asistat la un spectacol de reenactment oferit de voluntarii Legiunii a XIII-a Gemina şi a Lupilor Apoulonului, în cadrul căruia au aflat detalii despre echipamentul dacilor şi romanilor, dar şi despre tehnicile de luptă.

Nu a lipsit de la serbare un program artistic tematic pregătit de grupul literar-artistic „Optimiştii” din cadrul căminului, care au încântat publicul cu minunate colinde şi cântece de iarnă, precum „A venit Domnul Hristos”, „Copilule cu ochi senini”, „Ce frumos e omul”, „Seara Crăciunului nost’.

Şi cum nu există serbare de Crăciun fără colindători tradţionali, la final, un grup de copii în straie de sărbătoare, de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, i-au colindat pe bunici, vestind naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Moşul nu i-a uitat nici în acest an pe vârstnicii din cămin, care au primit, pe lângă bucuria colindei şi multe daruri.

Corina Bedelean, directorul căminului, aduce mulţumiri Primăriei municipiului Alba Iulia şi sponsorilor cu suflet mare care, prin darul lor, au adus zâmbetul pe buzele bunicilor noştri, făcându-le sărbătorile mai frumoase.

.

[nggallery id=2834]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea