FOTO-VIDEO: Sărbători de iarnă cu bucurie, la Căminul pentru Vârstnici din Alba Iulia. Colindători, spectacol cu romani şi daci şi daruri pentru bunicii îngrijiţi aici

serbare de craciun la caminul pentru varstnici din alba iulia49Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins, luni, si Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia. Bunicii îngrijiţi aici au avut parte de tradiţionala serbare de Crăciun, în cadrul căruia au primit cu bucurie colindători, dar şi daruri din partea administraţiei locale. De asemenea, un moment aparte în acest an a fost vizita unor voluntari ai Legiunii a XIII-a Gemina de la Apulum şi a Lupilor Apoulonului din cadrul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, care au oferit un spectacol de reenactment. Au fost prezenţi la eveniment şi viceprimarul Dorin Şerdean, precum şi consilierul local Pavel Popa Pistol.

Frunţi descreţite şi bucurie în suflete, asta au lăsat în urmă cei care luni s-au gândit să le aducă un strop din magia Crăciunului bunicilor îngrjiţi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia.În prima parte a serbării,  vârstnicii din cămin aserbare de craciun la caminul pentru varstnici din alba iulia56u asistat la un spectacol de reenactment oferit de voluntarii Legiunii a XIII-a Gemina şi a Lupilor Apoulonului, în cadrul căruia au aflat detalii despre echipamentul dacilor şi romanilor, dar şi despre tehnicile de luptă.

Nu a lipsit de la serbare un program artistic tematic pregătit de grupul literar-artistic „Optimiştii” din cadrul căminului, care au încântat publicul cu minunate colinde şi cântece de iarnă, precum „A venit Domnul Hristos”, „Copilule cu ochi senini”, „Ce frumos e omul”, „Seara Crăciunului nost’.

Şi cum nu există serbare de Crăciun fără colindători tradţionali, la final, un grup de copii în straie de sărbătoare, de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, i-au colindat pe bunici, vestind naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Moşul nu i-a uitat nici în acest an pe vârstnicii din cămin, care au primit, pe lângă bucuria colindei şi multe daruri.

Corina Bedelean, directorul căminului, aduce mulţumiri Primăriei municipiului Alba Iulia şi sponsorilor cu suflet mare care, prin darul lor, au adus zâmbetul pe buzele bunicilor noştri, făcându-le sărbătorile mai frumoase.

.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...