FOTO VIDEO: Prima seară de Alba Iulia Music & Film Festival. Concerte Mircea Baniciu,Vizi Imre și filme bune

Paul Voicu - Primar 2020

Peste 1.000 de localnici și turiști au ales să își petreacă vineri seara în Cetatea Alba Carolina, în prima zi de Alba Iulia Music & Film Festival.

 

ELIT

Programul a început la 18.00, cu proiecția în Sala Ferdinand a Palatului Principilor a unei serii de “Scurtmetraje românești din programul TIFF 2015”. Festivalul a continuat cu Concertul lui Vizi Imre & Band – finalist în competiția „Vocea României”, moment oferit de CollectOil.

curte Palatul Principilor_Music Film Festival Alba Iulia

Mihail David - 2020

Mulți dintre oaspeții Cetății au participat la spectacolul de reenactement cu lupte de gladiatori oferit în fiecare vineri seară de legionarii Gărzii Romane și dacii supranumiți Lupii Apoulonului.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Concert Vizi Imre _ CollectOil (1)

Spectatorii s-au âmpărțit începând cu ora 20.00 în două grupuri. Câteva sute la concertul Mircea Baniciu & Band în Piața Cetății, iar ceilalți la proiecția unui film special în curtea Palatului Principilor, Transylvania Dragon. Este prima proiecție la Alba Iulia a unui film care include secvențe filmate chiar aici, în cetate; acrobatul Flaviu Cernescu a străbătut pe monociclu mii de kilometri prin România și a realizat acrobații aeriene spectaculoase în locurisimbol din Transilvania și Banat, oferindu-ne nu doar emoții, ci și prilejul de a redescoperi istoria și specificul lor.
Mircea Baniciu concert Alba Iulia (7)

După concertul de mare succes la public al lui Mircea Baniciu, în Piața Cetății a urmat proiecția unui film pentru întreaga familie: „Gunoi” (titlu original: TRASH), un film brazilian despre doi copii care găsesc un portofel în groapa de gunoi a orașului Rio de Janeiro și se trezesc implicați într-o intrigă la nivel înalt, cu Poliția pe urmele lor. Filmul a fost nominalizat la premiile BAFTA 2015 în categoria producțiilor într-o altă limbă decât engleză.
Mircea Baniciu concert Alba Iulia (10)

Pentru cei care au mai rezistat, în curtea Palatului Principilor a urmat proiecția documentarului „Cobain: Montage of Heck”, care urmărește viața fondatorului trupei NIRVANA, Kurt Cobain. „Probabil cel mai bun documentar despre un artist realizat vreodată”, „intim, puternic și revelator” sunt doar câteva din cuvintele folosite de critici pentru a descrie acest film, proiectat pentru prima dată la Alba Iulia.
Mircea Baniciu concert Alba Iulia (12)

Principala scenă a festivalului este amplasată în Piața Cetății și va găzdui în fiecare seară un concert și o proiecție de film. O a doua scenă în aer liber va fi găzduită de Palatul Principilor, iar proiecțiile din timpul zilei vor avea loc în Sala Ferdinand a aceleiași clădiri. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

 

PROGRAM ALBA IULIA MUSIC & FILM FESTIVAL
EDIȚIA A IV-A, 4-6 SEPTEMBRIE 2015

Sâmbătă, 5 septembrie
Piața Cetății Open Air
20.00 Concert simfonic: Noua Orchestră Transilvană
21.00 Proiecție: „Povești trăsnite” („Relatos salvajes”)
Palatul Principilor Open Air
20.30 Proiecție: „De ce eu?”
În prezența echipei: Mihai Constantin și Andreea Vasile
22.00 Concert: JAZÚ
Sala Ferdinand (Palatul Principilor)
19.00 Proiecție: „Youtube Bazaar”

Duminică, 6 septembrie
Piața Cetății Open Air
20.00 Concert VAMA
21.30 Proiecție specială: „Live”
În prezența echipei: Tudor Chirilă și Rodica Lazăr
Palatul Principilor Open Air
20.30 Concert Trei Parale
22.00 Proiecție specială: „Aferim!”
Sala Ferdinand (Palatul Principilor)
18.00 Proiecție: „Despre oameni și oi” („Rams”)

https://youtu.be/6MEjB6Jzdak

https://youtu.be/8RRRVdpOHWQ

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...