Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Peste 1.000 de studenți și masteranzi ai Universității din Alba Iulia, la ceremonia de absolvire și tradiționala paradă. Promoția 2018, felicitată de BUG Mafia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă a avut loc tradiționala paradă a absolvenților și festivitatea de absolvire a Promoției 2018 a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la care au participat aproape 1.000 de studenți și masteranzi. Absolvenții au ajuns în Piața Cetății, unde BUG Mafia făcea repetiții pentru concertul Alba Fest 2018, trupa de muzică hip-hop felicitându-i pe absolvenți pentru reușita lor, iar ei, la rândul lor, s-au bucurat de piesa ”Cine e cu noi”.

Ca în fiecare an, înainte de ceremonia de absolvire a avut loc o paradă a absolvenților.

Absolvenții au plecat, de la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, îmbrăcați în robe și intonând „Gaudeamus igitur” („Să ne bucurăm, așadar”), spre Piața Cetății, unde a avut loc ceremonia propriu-zisă.

Pe tot traseul, ei au fost însoțiți de soldați din Garda Cetății, iar absolvenții din primul rând au dus steagurile României, Uniunii Europene și al Universității. De asemenea, majoritatea absolvenților au avut baloane în culorile naționale, dar și stegulețe.

Poarta a III-a a Cetății a fost inițial închisă, însă s-a deschis în cinstea lor, Garda Cetății Alba Carolina întâmpinându-i cu sunete de tobe.

Pe scena din Piața Cetății, absolvenții au fost așteptați de dascălii lor, dar și de reprezentanți ai administrației locale și județene.

YouTube video

Rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, le-a transmis să fie mândri că au fost absolvenți ai acestei instituții de învățământ, să fie mândri de profesorii care le-au îndrumat pașii, precizând că universitatea a fost a doua lor familie.

Ceremonia s-a încheiat cu o horă a unirii, la care au participat toți absolvenții.

YouTube video

 

[nggallery id=5756]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea