FOTO, VIDEO: Peste 1.000 de studenți și masteranzi ai Universității din Alba Iulia, la ceremonia de absolvire și tradiționala paradă. Promoția 2018, felicitată de BUG Mafia

Paul Voicu - Primar 2020

Sâmbătă a avut loc tradiționala paradă a absolvenților și festivitatea de absolvire a Promoției 2018 a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la care au participat aproape 1.000 de studenți și masteranzi. Absolvenții au ajuns în Piața Cetății, unde BUG Mafia făcea repetiții pentru concertul Alba Fest 2018, trupa de muzică hip-hop felicitându-i pe absolvenți pentru reușita lor, iar ei, la rândul lor, s-au bucurat de piesa ”Cine e cu noi”.

ELIT

Ca în fiecare an, înainte de ceremonia de absolvire a avut loc o paradă a absolvenților.

Absolvenții au plecat, de la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, îmbrăcați în robe și intonând „Gaudeamus igitur” („Să ne bucurăm, așadar”), spre Piața Cetății, unde a avut loc ceremonia propriu-zisă.

Mihail David - 2020

Pe tot traseul, ei au fost însoțiți de soldați din Garda Cetății, iar absolvenții din primul rând au dus steagurile României, Uniunii Europene și al Universității. De asemenea, majoritatea absolvenților au avut baloane în culorile naționale, dar și stegulețe.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Poarta a III-a a Cetății a fost inițial închisă, însă s-a deschis în cinstea lor, Garda Cetății Alba Carolina întâmpinându-i cu sunete de tobe.

Pe scena din Piața Cetății, absolvenții au fost așteptați de dascălii lor, dar și de reprezentanți ai administrației locale și județene.

Rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, le-a transmis să fie mândri că au fost absolvenți ai acestei instituții de învățământ, să fie mândri de profesorii care le-au îndrumat pașii, precizând că universitatea a fost a doua lor familie.

Ceremonia s-a încheiat cu o horă a unirii, la care au participat toți absolvenții.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...