Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Nicolae Stanciu, prestații fabuloase în Cehia: o nouă dublă și cel mai prolific sezon extern al carierei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicolae Stanciu, internaționalul român lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia, este într-o formă extraordinară în ultima perioadă, în care efectiv încântă în tricoul Slaviei Praga, campioana Cehiei.

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani și-a trecut în cont o dublă în partida Mlada Boleslav – Slavia Praga, scor 0-3 (0-2), în care a fost 78 de minute în teren, marcând prin execuții de senzație în minutele 27 (lovitură liberă în vinclul drept) și 40 (după o acțiune personală în care a driblat doi adversari și a șutat sub bară), la final primind premiul pentru MVP-ul întâlnirii. Este al 4-lea joc oficial consecutiv în care Nicolae Stanciu a marcat, actuala ediție fiind cea mai prolifică din cariera sa în străinătate.

Vezi mai jos reușitele de senzații ale lui Nicolae Stanciu

Mai ales la al doilea gol a arătat că este un jucător excepțional al campionatului din Cehia, ar trebui să apreciem cu toții că avem un astfel de fotbalist aici”, l-a lăudat antrenorul Jindrich Trpisovsky.

*Reușite pentru Masha Ecaterina!

Albaiulianul este practic în cel mai bun moment al carierei, cu o formă de vis, având 11 goluri în acest sezon, după ce în anteriorul a avut cele mai multe assist-uri (12 pase decisive), adjudecându-și premii individuale: cel mai bun străin, mijlocaș și pasator din campionat. Practic în actuala stagiune fostul echipier al “alb-negrilor” a contribuit la 17 dintre reușitele “alb-roșiilor” (11 goluri și 6 pase decisive). Nicolae Stanciu este cotat un fotbalist extraordinar, peste nivelul campionatului Cehiei, iar venirea pe lume a fetiței sale Masha Ecaterina, în 4 noiembrie 2020, micuța comoară căreia îi dedică golurile, devenind catalizatorul psihic ce i-a dus prestațiile la un nivel extraordinar. În ultima lună, reușitele lui Stanciu au fost de pus în ramă: pasă de gol în Anglia, în returul cu Leicester din Europa League, dublă cu Slovako în campionat, gol cu Ostrava, o reușită de senzație în duelul cu Ianis Hagi, contra lui Glasgow Rangers (o seară memorabilă în turul optimilor de finală, returul, joi, în Scoția), o nouă dublă în weekend cu Mlada Boleslav, în concluzie un recital marca Stanciu, cu 6 goluri în ultimele 4 meciuri! Cifrele sale sunt impresionante: 31 de meciuri în total (22 în campionat, 7 în Europa League, două în preliminariile Champions League), 9 goluri în 1.Liga, două în Europa League, 4 assist-uri în competiția internă și alte două în competiția continentală. Fără îndoială că Nicolae Stanciu este în acest moment cel mai bun jucător al naționalei României și principalul argument al “tricolorilor” înaintea jocurilor din debutul campaniei de calificare la Mondiale, de la finalul acestei luni, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.

Sursa foto: Slavia Praga


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea