FOTO, VIDEO| Mai multe străzi și gospodării din Hăpria, inundate după o rupere de nori la Straja

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mai multe străzi și gospodării din satul Hăpria, comuna Ciugud, au fost inundate marți, în jurul orei 18.00, după o rupere de nori la Straja. Pârâul din localitate nu a mai făcut față debitului mare de apă și s-a revărsat, intrând în gospodăriile oamenilor.

ELIT

„Dintr-o dată au început ploile, puternice de tot. A venit vecina și a zis haide Ioane că ne intră apa în curți. Am adus saci de nisip și i-am pus la curte. Totuși a intrat apa în curte dar nu foarte tare. Valea Hăpriei este un pârâu destul de mic, dar acum a venit de la Straja involburată”, a povestit pentru ziarulunirea.ro un localnic din Hăpria.

„A venit valea așa mare, a intrat în curte și mi-a inundat toată grădina. Din cauza văii a venit apa peste tot, chiar și în beci și în șură.”

„Această problemă o avem de ani de zile, când sunt ploi abundente, cu această vale care nu are șanțul decolmatat. Atâta timp cât șanțul nu are adâncimea necesară pentru a prelua apele, toată apa iese în gospodăriile noastre”.

Reaminim că județul Alba se află sub o avertizare de tip Cod Portocaliu de vreme rea, valabilă până în 24 iunie, ora 02,00. Sunt așteptate averse torențiale (40 l/mp, izolat 50-80l/mp), grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, vânt(70-80km/h) și descărcări electrice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419