Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Mai multe străzi și gospodării din Hăpria, inundate după o rupere de nori la Straja

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe străzi și gospodării din satul Hăpria, comuna Ciugud, au fost inundate marți, în jurul orei 18.00, după o rupere de nori la Straja. Pârâul din localitate nu a mai făcut față debitului mare de apă și s-a revărsat, intrând în gospodăriile oamenilor.

YouTube video

„Dintr-o dată au început ploile, puternice de tot. A venit vecina și a zis haide Ioane că ne intră apa în curți. Am adus saci de nisip și i-am pus la curte. Totuși a intrat apa în curte dar nu foarte tare. Valea Hăpriei este un pârâu destul de mic, dar acum a venit de la Straja involburată”, a povestit pentru ziarulunirea.ro un localnic din Hăpria.

YouTube video

„A venit valea așa mare, a intrat în curte și mi-a inundat toată grădina. Din cauza văii a venit apa peste tot, chiar și în beci și în șură.”

YouTube video

„Această problemă o avem de ani de zile, când sunt ploi abundente, cu această vale care nu are șanțul decolmatat. Atâta timp cât șanțul nu are adâncimea necesară pentru a prelua apele, toată apa iese în gospodăriile noastre”.

YouTube video

Reaminim că județul Alba se află sub o avertizare de tip Cod Portocaliu de vreme rea, valabilă până în 24 iunie, ora 02,00. Sunt așteptate averse torențiale (40 l/mp, izolat 50-80l/mp), grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, vânt(70-80km/h) și descărcări electrice.

[nggallery id=7957]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea