Ziarul Unirea

FOTO VIDEO| Lucrările la cel de-al treilea magazin LIDL din Alba Iulia continuă în ritm alert. Primele cadre de oțel au fost montate

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Lucrările de costruire a celui de-al treilea magazin Lidl din orașul nostru se desfășoară fulgerător, după cum poate fi văzut și în imagini.

Utilaje și structuri de beton caracterizează acest tablou care se conturează încet în zona Stadion din Alba Iulia, acest nou supermarket ridicându-se cu viteză pentru cumpărătorii din cartierul Cetate.

ELIT

În luna aprilie 2020, APM Alba a dat undă verde constuirii celui de-al treilea supermarket Lidl din Alba Iulia, după cel existent pe strada Lalelelor și cel aflat în construcție de pe strada Tudor Vladimirescu (Piața Sifor), din centrul municipiului.

Noul supermarket LIDL va avea o suprafață de 2306,5 mp, iar conceptul de funcționare grupează mai multe zone principale: sala de vânzare, dependințele destinate clienților, depozitul de aprovizionare marfă, încăperile tehnice și administrative.

Construcția va fi prevăzută cu 155 de locuri de parcare, din care 6 locuri de tip mamă și copilul și 2 locuri pentru persoane cu handicap. În zona în care va fi ridicat noul Lidl mai funcționează alte două supermarket-uri, Profi și Kaufland.

Accesul auto și pietonal se va realizeaza din B-dul Revoluţiei, str. Alcalla de Henares și Calea Moţilor. Parcajele se vor amenaja în incinta proprie.

Reamintim că primul magazin LIDL din Alba Iulia s-a deschis în 2013 și este situat pe strada Lalelelor, iar în în luna septembrie 2018, Consiliul Local a aprobat construirea celui de-al doilea supermarket al firmei, în centrul municipiului Alba Iulia, în zona Pieței Sifor.

Aici construcția va avea două etaje, și un număr minim de 100 locuri de parcare. Potrivit documentației, la parterul construcției va funcționa magazinul propriu-zis, iar etajele vor fi ”populate” cu birouri, discounterul german Lidl urmând a-și muta aici activitatea regională.

În Alba Iulia mai funcţionează două supermarketuri Penny, unul marca Kaufland, unul marca Selgros şi patru magazine Profi. Populaţia municipiului Alba Iulia este de circa 65.000 de persoane.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419