Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Judecarea apelului lui Gregorian Bivolaru de redeschidere a procesului în care e condamnat, amânată de Curtea de Apel Alba Iulia. Avocat: Viața lui e pusă în primejdie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a amânat, miercuri, judecarea apelului în care Gregorian Bivolaru cere redeschiderea procesului în care a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, din cauza că nu au fost emise citații. La finalul procesului unul dintre avocații săi a declarat presei că viața condamnatului e pusă în primejdie în penitenciar.

Gregorian BivolaruGregorian Bivolaru a ajuns, miercuri dimineața, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde magistrații urmau să judece apelul său pentru redeschiderea procesului după ce această cerere a fost respinsă de Tribunalul Sibiu.

Cauza a fost amânată pentru 22 februarie din cauza că nu au fost emise citații, iar judecătorul a apreciat că sunt persoane care au interes, nu au fost citate și nu sunt prezente.

Întrebat de judecător, spre finalul procesului, dacă are ceva de spus cu privire la această amânare, Gregorian Bivolaru a declarat: ”Las la alegerea dumneavoastră pentru că aveți competența. Nu mă pot pronunța”.

Liderul MISA cere redeschiderea procesului deoarece, susține el, a fost judecat în lipsă.

Avocatul Tiberius Bărbăcioru a declarat presei după ce un jurnalist i-a amintit că în sala de judecată o altă avocată a spus magistraților că Bivolaru a fost supus unor amenințări directe în Franța în penitenciar, că acestea încă mai există.

”Există (…) Viața și integritatea corporală a domnului Gregorian Bivolaru, din păcate, nu este un atu al nostru, este o situație nefericită, este tot timpul pusă în primejdie. Față de aceste aspecte evident că trebuie să aibă șansa de a-și susține nevinovăția în mod direct în fața instanței”, a spus Tiberius Bărbăcioru, avocatul lui Bivolaru.

Întrebat de jurnaliști cum este pusă în primejdie viața clientului său, Tiberius Bărbăcioru a spus: ”În prezent dânsul are un regim special, în sensul că este nevoit să petreacă majoritatea timpului în camera sa. Evident, singur, nu are colegi, este normal să fie așa, este considerată o persoană vulnerabilă, există atitudini, remarci, din partea să spunem colegilor, care evident nu poate decât să-i creeze o stare de pericol permanentă. De aceea e necesar, nu e decizia dumnealui, e o decizie pe care a luat-o penitenciarul, e considerat persoană vulnerabilă și de aceea are o pază permanentă”, a spus Tiberius Bărbăcioru.

Întrebat dacă va fi transferat de la Penitenciarul Aiud, unde este acum încarcerat, Tiberius Bărbăcioru a declarat că ”este posibil acest aspect” și sunt ”chestiuni ce țin de Administrația Națională a Penitenciarelor”.

Gregorian Bivolaru dorește redeschiderea dosarului pentru a-și putea expune punctul de vedere în fața instanței ”direct și nemijlocit”, deoarece a fost în imposibilitatea juridică de a fi prezent la propriul său proces, a precizat Tiberius Bărbăcioru.

”Statutul său de refugiat îi interzicea pe de o parte să intre chiar în România întrucât i-a fost emis un pașaport, un act prin care putea circula în toată Europa cu excepția României. Categoric, nu se putea întoarce în România”, a spus presei Tiberius Bărbăcioru.

Întrebat dacă liderul MISA se simte vinovat, avocatul său a declarat că singura infracțiune pentru care a fost condamnat, este cea în care chiar partea vătămată spune că lucrurile nu s-au întâmplat așa cum a reținut instanța.

”Evident, nu aș putea să văd cum domnul Gregorian Bivolaru ar susține altfel decât susține cea care apreciază instanța că este victimă. Deci evident, există elemente certe de nevinovăție, dar s-a statuat de către Înalta Curte de Casație și Justiție altceva”, a răspuns Tiberius Bărbăcioru.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, caz în care a fost achitat de două instanţe inferioare. În acest caz, Bivolaru a fost arestat în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreţinut acte sexuale cu alte două minore.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

[nggallery id=3281]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea