Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Judecarea apelului lui Gregorian Bivolaru de redeschidere a procesului în care e condamnat, amânată de Curtea de Apel Alba Iulia. Avocat: Viața lui e pusă în primejdie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a amânat, miercuri, judecarea apelului în care Gregorian Bivolaru cere redeschiderea procesului în care a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, din cauza că nu au fost emise citații. La finalul procesului unul dintre avocații săi a declarat presei că viața condamnatului e pusă în primejdie în penitenciar.

Gregorian BivolaruGregorian Bivolaru a ajuns, miercuri dimineața, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde magistrații urmau să judece apelul său pentru redeschiderea procesului după ce această cerere a fost respinsă de Tribunalul Sibiu.

Cauza a fost amânată pentru 22 februarie din cauza că nu au fost emise citații, iar judecătorul a apreciat că sunt persoane care au interes, nu au fost citate și nu sunt prezente.

Întrebat de judecător, spre finalul procesului, dacă are ceva de spus cu privire la această amânare, Gregorian Bivolaru a declarat: ”Las la alegerea dumneavoastră pentru că aveți competența. Nu mă pot pronunța”.

Liderul MISA cere redeschiderea procesului deoarece, susține el, a fost judecat în lipsă.

Avocatul Tiberius Bărbăcioru a declarat presei după ce un jurnalist i-a amintit că în sala de judecată o altă avocată a spus magistraților că Bivolaru a fost supus unor amenințări directe în Franța în penitenciar, că acestea încă mai există.

”Există (…) Viața și integritatea corporală a domnului Gregorian Bivolaru, din păcate, nu este un atu al nostru, este o situație nefericită, este tot timpul pusă în primejdie. Față de aceste aspecte evident că trebuie să aibă șansa de a-și susține nevinovăția în mod direct în fața instanței”, a spus Tiberius Bărbăcioru, avocatul lui Bivolaru.

Întrebat de jurnaliști cum este pusă în primejdie viața clientului său, Tiberius Bărbăcioru a spus: ”În prezent dânsul are un regim special, în sensul că este nevoit să petreacă majoritatea timpului în camera sa. Evident, singur, nu are colegi, este normal să fie așa, este considerată o persoană vulnerabilă, există atitudini, remarci, din partea să spunem colegilor, care evident nu poate decât să-i creeze o stare de pericol permanentă. De aceea e necesar, nu e decizia dumnealui, e o decizie pe care a luat-o penitenciarul, e considerat persoană vulnerabilă și de aceea are o pază permanentă”, a spus Tiberius Bărbăcioru.

Întrebat dacă va fi transferat de la Penitenciarul Aiud, unde este acum încarcerat, Tiberius Bărbăcioru a declarat că ”este posibil acest aspect” și sunt ”chestiuni ce țin de Administrația Națională a Penitenciarelor”.

Gregorian Bivolaru dorește redeschiderea dosarului pentru a-și putea expune punctul de vedere în fața instanței ”direct și nemijlocit”, deoarece a fost în imposibilitatea juridică de a fi prezent la propriul său proces, a precizat Tiberius Bărbăcioru.

”Statutul său de refugiat îi interzicea pe de o parte să intre chiar în România întrucât i-a fost emis un pașaport, un act prin care putea circula în toată Europa cu excepția României. Categoric, nu se putea întoarce în România”, a spus presei Tiberius Bărbăcioru.

Întrebat dacă liderul MISA se simte vinovat, avocatul său a declarat că singura infracțiune pentru care a fost condamnat, este cea în care chiar partea vătămată spune că lucrurile nu s-au întâmplat așa cum a reținut instanța.

”Evident, nu aș putea să văd cum domnul Gregorian Bivolaru ar susține altfel decât susține cea care apreciază instanța că este victimă. Deci evident, există elemente certe de nevinovăție, dar s-a statuat de către Înalta Curte de Casație și Justiție altceva”, a răspuns Tiberius Bărbăcioru.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, caz în care a fost achitat de două instanţe inferioare. În acest caz, Bivolaru a fost arestat în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreţinut acte sexuale cu alte două minore.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

[nggallery id=3281]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| PARADA MILITARĂ din Alba Iulia, de 1 Decembrie 2023, ZIUA NAȚIONALĂ: Sute de militari și zeci de mijloace tehnice defilează pe străzile din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

PARADA MILITARĂ din Alba Iulia, de 1 Decembrie 2023, ZIUA NAȚIONALĂ: Sute de militari și zeci de mijloace tehnice defilează pe străzile din oraș

Peste 1.000 de militari, împreună cu zeci de mijloace tehnice militare, animează municipiul Alba Iulia în onoarea Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie 2023.

Evenimentul este punctat de un spectacol impresionant care include vehicule de luptă, elicoptere și avioane F 16 și Hercules.

Nu mai puțin de 14 detașamente de defilare cu mijloace terestre completează în prezent tabloul grandios al paradei, printre acestea numărându-se vehicule de luptă VAMTAC și JLTV, complexe de artilerie antiaeriană și terestră GEPARD și HIMARS, transportoare PIRANHA III și PIRANHA V, precum și transportoare amfibii blindate de infanterie B-33 ZIMBRU.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Printre participanți se numără și tehnica aparținând unităților de sprijin logistic, autospeciale de intervenție ale altor structuri din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, alături de organizația Crucea Roșie Română. Desigur, nu lipsesc elicopterele IAR 330 SOCAT de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, avioanele IAR-99 ȘOIM de la Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu”, precum și avioanele F-16 Fighting Falcon ale Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” și avioanele C-130 Hercules de la Baza 90 Transport Aerian Strategic “Comandor Aviator Gheorghe Bănciulescu”.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Cu un caracter internațional, parada include și militari și tehnică de luptă din Polonia și Franța, care fac parte din structurile aliate ale Brigăzii Multinaționale Sud-Est și Grupului de luptă al NATO dislocate în Cincu. Un spectacol militar de amploare, menit să celebreze istoria și unitatea națională a României într-un mod memorabil.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare