Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Eroul național Avram Iancu sărbătorit la Câmpeni cu ocazia împlinirii a 200 de ani de nașterea sa

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Eroul național Avram Iancu sărbătorit la Câmpeni cu ocazia împlinirii a 200 de ani de nașterea sa

Câteva sute de participanți – elevi, locuitori ai orașului sau din împrejurimi și numeroși invitați sosiți din alte părți – s-au reunit azi după amiază în „Capitala Țării Moților” pentru a aniversa 200 de ani de la nașterea „Crăișorului Munților”.

Adunarea populară a moților a debutat cu marșul sutelor de elevi de la unitățile de învățământ din Câmpeni spre piața centrală a orașului, acolo unde s-au reunit toți participanții în fața statuii eroului, așteptați în sunetele Fanfarei Județului Alba, dirijată de Coriolan Honcaș.

Citește și: MIERCURI: Înotătorul Avram Iancu se întâlnește cu albaiulienii la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Va lansa la Alba Iulia cel mai recent volum ”Provocarea Rinului”

Despre viața și personalitatea lui Avram Iancu au vorbit în cadrul evenimentului primarul Cristian Dan Pașca, profesorul Claudiu Bendea, prof. univ. dr. Dumitru Acu – președintele ASTRA și Tiberiu Groza – președintele Societății Cultural – Patriotice „Avram Iancu”, iar din partea organizatorilor a fost depusă o singură coroană de flori la statuia eroului.

În partea a doua a întrunirii au fost prezentate programe artistice dedicate lui Avram Iancu și susținute de către grupurile de elevi de la Școala Gimnazială din Avram Iancu, Liceul Tehnologic Silvic, Colegiul Național „Avram Iancu” și Școala Gimnazială Câmpeni.

YouTube video

Evenimentul prezentat de prof-dr. Mirela Mocan a făcut parte din seria de acțiuni aniversare ce se organizează în țara noastră în „Anul Avram Iancu”, fiind organizat de către Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural „Avram Iancu” Câmpeni, Consiliul Județean Alba, Despărțământul ASTRA „Iosif Șterca Șuluțiu” Abrud – Câmpeni, filiala locală a Societății Cultural – Patriotice „Avram Iancu”, Colegiul Național „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Silvic, Școala Gimnazială Câmpeni.

Ovidiu Culda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Prăpăd la Sebeș după ploaia torențială de joi seara: Mai multe străzi și subsoluri inundate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd la Sebeș după ploaia torențială de joi seara: Mai multe străzi și subsoluri inundate Codul portocaliu în vigoare în Alba Joi seara a avut urmări și la Sebeș. Mai multe străzi și subsoluri au fost inundate în urma precipitațiilor abundente. Citește și: VIDEO | S-a deschis ”piscina” la Alba Iulia: Zona Mercur, Dedeman și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea