FOTO, VIDEO. Depuneri de coroane, serviciu religios și defilarea Gărzii de onoare, la Alba Iulia, de Ziua Eroilor

Ziua Eroilor a fost marcată, joi, la cimitirul Eroilor din Alba Iulia, prin oficierea unui serviciu religios, depuneri de coroane și jerbe de flori, alocuțiuni privind semnificația zilei și defilarea Gărzii de onoare, formată din elevi ai Colegiului Militar ”Mihai Viteazul”.

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere.

ELIT

Astfel, anul acesta, Ziua Eroilor este celebrată la 25 mai, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Programul activităților la Alba Iulia de Ziua Eroilor a debutat la ora 12.00, cu tragerea clopotelor în lăcașele de cult, intonarea imnului național, oficierea unui serviciu religios și a continuat cu depuneri de coroane din partea autorităților locale și județene, instituțiilor deconcentrate, partidelor politice, organizațiilor non-guvernamentale și societății civile.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...