Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Cadrele medicale au protestat, din nou, în fața Prefecturii Alba: ”Veți vedea că fără noi, va fi vai și-amar de voi!” – nemulțumiri din cauza plafonării sporurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cadrele medicale au protestat, din nou, marți, în fața Prefecturii Alba din Alba Iulia, nemulțumite de plafonarea sporurilor la 30%, ceea ce duce la o parte dintre ele la scăderea veniturilor.

Cadrele medicale afișează bannere cu mesaje precum ”Diferențe aberante ale sporurilor aplicate în spitale”,  ”Renunțarea la plafonul de 30% pentru sporuri”, ”Sindicatul Județean Sanitas Alba” sau ”Harababură guvernamentală” și scandează ”Hoții” și ”Rușine”. Oamenii se manifestă zgomotos, având fluiere și vuvuzele.

La fel ca ieri, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel a ieșit să discute cu protestatarii și le-a explicat că solicitările lor pot fi rezolvate doar dacă se fac modificări ale legii.

Prin reprezentanții lor, cadrele medicale afectate de plafonarea sporurilor au transmis că vor merge până la organizarea unei greve, în cazul în care nu se schimbă nimic, iar cea mai relevantă scandare în acest sens este: ”Veți vedea că fără noi, va fi vai și-amar de voi!”.

Salariile nete ale circa 270 de angajaţi, dintr-un total de peste 1.200 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au înregistrat o scădere în luna martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi fiind categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier.

YouTube video

YouTube video

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea