FOTO/ VIDEO: Cadrele medicale au protestat, din nou, în fața Prefecturii Alba: ”Veți vedea că fără noi, va fi vai și-amar de voi!” – nemulțumiri din cauza plafonării sporurilor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cadrele medicale au protestat, din nou, marți, în fața Prefecturii Alba din Alba Iulia, nemulțumite de plafonarea sporurilor la 30%, ceea ce duce la o parte dintre ele la scăderea veniturilor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cadrele medicale afișează bannere cu mesaje precum ”Diferențe aberante ale sporurilor aplicate în spitale”,  ”Renunțarea la plafonul de 30% pentru sporuri”, ”Sindicatul Județean Sanitas Alba” sau ”Harababură guvernamentală” și scandează ”Hoții” și ”Rușine”. Oamenii se manifestă zgomotos, având fluiere și vuvuzele.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La fel ca ieri, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel a ieșit să discute cu protestatarii și le-a explicat că solicitările lor pot fi rezolvate doar dacă se fac modificări ale legii.

Prin reprezentanții lor, cadrele medicale afectate de plafonarea sporurilor au transmis că vor merge până la organizarea unei greve, în cazul în care nu se schimbă nimic, iar cea mai relevantă scandare în acest sens este: ”Veți vedea că fără noi, va fi vai și-amar de voi!”.

Salariile nete ale circa 270 de angajaţi, dintr-un total de peste 1.200 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au înregistrat o scădere în luna martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi fiind categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419