Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Artistul Ionuț Baic își prezintă o expoziție de grafică și își lansează primul volum de poezie, în debutul Festivalului Cultural „Augustin Bena”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| Artistul Ionuț Baic își prezintă o expoziție de grafică și își lansează primul volum de poezie, în debutul Festivalului Cultural „Augustin Bena”

Artistul Ionuț Baic își prezintă o expoziție de grafică și își lansează primul volum de poezie, în debutul Festivalului Cultural „Augustin Bena”.

Festivalul este organizat la Alba Iulia, în perioada 11 – 13 noiembrie 2022, de către Centrul de Cultură „Augustin Bena”, instituție din subordinea Consiliului Județean Alba, și cuprinde numeroase acțiuni culturale precum recitaluri, concerte, expoziții de artă, conferințe, lansări de carte, dar și Gala Tezaurelor Umane Vii din Județul Alba.

Expoziția personală de grafică semnată de Ionuț Baic va fi deschisă vineri, începând cu ora 17:00, la Spațiile expoziționale de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina și va fi însoțită și de lansarea unui volum de poezii.
Expoziția poartă titlul „Ferestre mistice” și, potrivit autorului, cuprinde lucrări care prezintă obiceiurile și meșteșugurile din județul Alba, punând în valoare patrimoniul cultural, material și imaterial.

„Expoziția este o revelație prin spațiu și timp, evidențiată prin hașură și juxtapuneri de linie, care vibrează în negrul ce umple albul hârtiei oferind privitorului posibilitatea de a simți și a privi viața prin ochii artistului.
Desenele și schițele expuse pe simezele spațiilor expoziționale reprezintă o aură a culturii tradiționale din județul Alba, cu obiceiurile și meșteșugurile tradiționale, punând în valoare patrimoniul nostru cultural, material și imaterial. Expoziția este însoțită și de lansarea unui prim volum de poezie metafizică, care poartă același titlu – „Ferestre mistice”- , un volum oferit de Centrul de Cultură „Augustin Bena” participanților la vernisaj, în cadrul Festivalului Cultural „Augustin Bena””, a spus Ionuț Baic.

YouTube video

IONUȚ BAIC a absolvit Universitatea de Arte și Design „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, Facultatea de Grafică, având și un masterat la Universitatea din București în Management Cultural.

Specializarea sa este îndreptată spre afiș, spre desenul ilustrativ de presă și spre portret digital. Tehnica ilustrațiilor și a portretelor este evidențiată doar prin linie, având similarități cu o gravură de secol XVIII.
De-a lungul timpului, a colaborat cu diverse publicații, printre care se numără revista „Timpul” unde desena portrete de editorial, cotidianul „Bussines Standard” din trustul „Realitatea Cațavencu”, pentru care desena ilustrație de primă pagină și portrete caricaturizate.

De asemenea, a lucrat la promovarea Universității din București prin realizarea de afișe și diplome de eveniment, a activităților Consiliului Județean Alba, Serviciul Turism, iar în momentul de față este graficianul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Printre premiile câștigate în decursul carierei amintim Premiul de Excelență pentru ilustrație la „European Newspaper Awards” în Viena, în anul 2009.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea