Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| 9 cățeluși abandonați pe drumul spre Sebeș lângă mama lor călcată de mașină: Asociația Help 4 Strays are nevoie de AJUTOR

Ziarul Unirea

Publicat

în

9 cățeluși abandonați pe drumul spre Sebeș lângă mama lor călcată de mașină: Asociația Help 4 Strays are nevoie de AJUTOR

O nouă poveste extrem de tristă este spusă de Andreea Berar de la Asociația Help 4 Strays. Aceasta a găsit 9 cățeluși abandonați pe marginea drumului spre Sebeș, la doar câțiva metri de mama lor, călcată de mașină. Deoarece asociața are deja 94 de căței în grijă, orice donație și orice ajutor sunt binevenite.

„Am fost crescută frumos, cu bun simț și respect față de persoanele din jurul meu, indiferent de situație. Am primit educație, am terminat 2 facultăți și un master, primind chiar și bursă – asta pentru cei care au impresia că dacă alegi să salvezi câini, nu poți mai mult și că ești incapabil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu toate astea, cu toată educația și bunul simț, îi doresc ăluia care a abandonat mămica aceasta cu puiuți (azi noapte sau în dimineața asta) – SĂ ÎL TRĂSNEASCĂ DIN CAP PÂNĂ ÎN TĂLPI!!!! Nuuu, nu instig la ură, dar dacă ar crăpa, ar face un bine societății.

Și care societate??????? BOLNAVĂ ȘI REA!!!!!! Astăzi, în drumul meu spre Sebeș, am văzut cățelușa călcată și ruptă de mașini, pe marginea drumului. Târâtă mulți metri pe soșea, cu dâre de sânge în urma ei. Câțiva metri mai în față, puiuții îi stăteau lângă cutia în care au fost aruncați.

Am întors imediat și am oprit. Pur și simplu mi se părea ireal. Creierul meu refuza să creadă că sunt pusă în fața unei situații prea grele. Chiar ieri am preluat mămica cu 7 pui, și am făcut imposibilul ca să le facem loc și loc.
Acum, veneau către mine, unul câte unul, 9 pui mici!!!!!

Parcă voiau joacă, dar fugeau către drum. I-am băgat pe toți în cutie și cutia în mașină. Plângeam și nu știam ce urmează.

Plâng și acum, îmi imaginez doar cum au fost aruncați de mizeria și de lașitatea umană, iar mămica, dezorientată a ieșit în drum și a fost călcată de mașină, posibil la scurt timp după abandon au rămas 9 suflete nevinovate.
Pe ei, i-am găsit eu. Dar câți scapă cu adevărat din mâinile nenorociților????? Când Dumnezeu ne civilizăm??????? CÂND SE VOR APLICA SANCȚIUNI?!???????????

Adăugăm 9 pui foarte mici și ajungem la 94 de căței. Dacă doriți să ajutați cu bobițe foarte mici pentru ei, ori cu vaccinarea lor, o puteți face în contul Asociatiei Help 4 Strays”, a scris Andreea pe Facebook.

RO72BTRLEURCRT0557991901 (EUR)
RO25BTRLRONCRT0557991901 (RON)
* bt pay: 0757 388 209
* Revolut: 0757 388 209
* PayPal: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

 1. Avatar

  Vasili

  19 septembrie 2023 la 12:31

  Asociația are nevoie de o BOMBĂ..
  Pt familii și copii NU se găsește ajutoare și bani,dar cerem pt câini.
  R U Ș I N EEE.
  De oameni nu ne prea doare capul,cum de doare de câini ,pisici,….etc.
  Adoptăm și înfiem să creștem și grijim animale.
  Vai mama ei de țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ştirea zilei

Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare, în cartierul Micești din Alba Iulia: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare, în cartierul Micești din Alba Iulia: Licitația, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de elaborare proiect, verificare tehnică de calitate a proiectului și execuția lucrărilor, pentru proiectul „Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC1134 și HC762 din localitatea Micești”. Valoarea totală a investiției este de 2.872.221,91 de lei, fără TVA.

În prezent, în cartierul Miceşti sau terminat lucrările de execuţie pentru reabilitarea canalului colector HC762. Acest colector rezolvă doar punctual problema preluării apelor pluviale de pe versanţii dealului Mamut situat în partea de vest a cartierului Miceşti.

Elit - Gustul Desăvârșit

O altă problemă o reprezintă starea actuală a canalului colector HC1134 care asigură scurgerea apelor pluviale din zona străzii Măgurei şi până în zona străzii Drăgăşani, traseul acestui colector fiind printre proprietăţi private, iar din punct de vedere structural acesta este colmatat sau acoperit cu anexe gospodăreşti pe anumite porţiuni.

În aceiaşi stare se regăseşte şi canalul colector HC1107 care face legătura între HC762 şi HC1134.

Asigurarea scurgerii apelor pluviale în bune condiţii şi evitarea pe cât posibil a inundaţiilor din zona joasă a cartierului Miceşti. Reţeaua de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC762 şi HC 1134 din cartierul Miceşti, intervine complementar celei implementate de Municipiul Alba Iulia prin reabilitarea colectorului HC762 în zona de locuinţe aflate la o cotă superioară zonei unde se semnalează problemele, pe traseul identificat ca domeniu public.

Impactul negativ îl reprezintă menţinerea stării actuale de fapt şi anume, în urma precipitaţiilor cu intensitate mărită sunt generate inundaţii repetate a gospodăriilor şi locuinţelor din zona joasă a cartierului Miceşti, aceste inundaţii provocând pagube materiale însemnate.

Întrucât se impune asigurarea scurgerii apelor pluviale în bune condiţii şi evitarea pe cât posibil a inundaţiilor din zona joasă a cartierului Miceşti , autoritatea locală a contractat serviciul de elaborare a studiului de fezabilitate cu S.C PROIECT AIC S.R.L. Suceava.

Studiul de fezabilitate întocmit şi-a propus să fundamenteze posibilitatea realizării unei reţele de canalizare pluvială propusă să preia apele pluviale din canalul colector HC762 din zona străzii Măgurei, intersectează canalul colector HC1134 preluând şi din acesta apele pluviale şi deversează în emisarul natural răul Ampoi. Prin realizarea obiectivului se urmăreşte creşterea şi îmbunătăţirea caracteristicilor de captare şi scurgere a apelor pluviale, în acest fel degrevându-se de debite serioase de apa pluvială zona joasă din localitatea Miceşti.

OBIECTIVUL PROIECTULUI

In cadrul Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny” a fost încheiat contractul de finanţare, având ca obiect acordarea finanţării pentru implementarea proiectului şi rezolvarea problemelor create de apele pluviale in cartierul Miceşti.

– Vor fi stabilite diametrele, pantele şi adâncimea de pozare a canalizării prin calcule conform normativelor şi STAS-urilor în vigoare la data realizării proiectului ţinându-se seama de volumul de precipitaţii în perioadele cele mai ploiase şi din cantitatea de apă provenită din topirea zăpezilor.

Reţeaua de canalizare ce se va realiza va colecta apele meteorice prin guri de scurgere stradale şi le va evacua în cursul de apă existent în zona, adâncă a râului Ampoi.

– Pe reţeaua de canalizare pluvială se vor prevedea cămine de vizitare pentru limitarea apei în conducte, pentru schimbarea de direcţie, pentru curăţarea canalizării şi pentru racordarea gurilor de scurgere. în cazul în care reţeaua proiectată va afecta racordurile şi branşamentele existente, aceste vor fi desfacute/refacute.

Reţeaua de canalizare pluvială propusă este proiectată la debitul de Qmax=1 .146 1/s şi este compus din:

– Reţea nouă de canalizare pluvială-Conducta PP, SN10, Ltot= 1074 m din care ;

Di= 1000mm – 1015ml Di= 315 mm – 33 ml Di= 400 mm – 26 ml

-Cămine vizitare din tub beton prefabricat Di 1000/H 1,5-3=4 buc

-Cămine vizitare din tub beton prefabricat Di 2000/H 1,5-3=28 buc

-Cămine vizitare din beton monolit Di 2000/H l,5-3=4buc

-Conductă guri de scurgere (geigere) Di=200mm,PP,SN16-150ml

-Guri de scurgere-Geigere 10 buc

-Guri de scurgere orizontale 7 buc

-Deznisipator şi separator de hidrocarburi 1 buc

-Lucrări de apărări de mal -10 ml gabioane

-Rigolă betonată deschisă -15×0,8 ml

-Gură de vărsare şi clapetă de reţinere

-Desfacerea şi refacerea sistemului rutier

La intersecţia canalului colector HC 762 cu str. Măgurei, în partea din amonte a canalului colector HC 762, este necesar a se face un bazin deznisipator şi o gură de captare prin care apa din canalul colector HC 762 sa se preia în reţeaua de canalizare pluvială propusă. în partea din aval a intersecţiei canalului colector cu strada Măgurei este gura de scurgere geiger nr.13 cum este în planşa HpOl din SF proiect nr. 1387/2020, care în urma deciziei proiectantului se poate păstra sau înlocui. .

Obiectivul general prezentului caiet de sarcini este asigurarea scurgerii apelor pluviale în bune condiţii şi evitarea pe cât posibil a inundaţiilor din zona joasă a localităţii Miceşti. Reţeaua de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC762 si HC 1134 din localitatea Miceşti, intervine complementar celei implementate de Municipiul Alba Iulia prin reabilitarea colectorului HC762 în zona de locuinţe aflate la o cotă superioară zonei unde se semnalează problemele, pe traseul identificat ca domeniu public.

Pentru acest obiectiv de investiţii a fost întocmită documentaţia tehnico-economică, faza SF. În cadrul documentaţiei au fost studiate două variante/scenarii. Scenariul recomandat de proiectant este varianta I prin care dirijarea apelor pluviale colectate până la debuşarea acestora în reţeaua pluvială a Municipiului Alba Iulia se realizează gravitaţional prin intermediul unei secţiuni închise tubulare din ţeavă PP corugată SN10 cu diametre cuprinse între 200-1000mm.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO | ALERTĂ în Alba: Fata de 13 ani care a plecat de acasă, fără a comunica familiei sale locul unde pleacă, GĂSITĂ

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ în Alba: Fata de 13 ani care a plecat de acasă, fără a comunica familiei sale locul unde pleacă, GĂSITĂ

Polițiștii din Alba caută o minoră care a dispărut din Alba Iulia. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 21 septembrie 2023, în jurul orei 21,27, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați de către un bărbat din Alba Iulia, cu privire la faptul că fiica sa minoră a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că SPIRIDON ELENA BRIGITTE, în vârstă de 13 ani, a plecat de la domiciliu, în seara zilei de 21 septembrie, în jurul orei 19,30, fără a comunica familiei sale locul unde pleacă.
Minora are următoarele semnalmente:
• 155-160 cm înălțime;
• Constituție atletică;
• Ochi căprui;
• Păr lung, șaten;
• Fața ovală;

La momentul dispaiției, purta hanorac de culoare neagră, pantaloni de blugi de culoare închisă, pantofi sport de culoare albă și avea asupra sa un rucsac de culoare roz.

Minora a fost dată în urmărire, iar polițiștii au demarat, imediat după sesizare, activități de căutare, dar, până în prezent, nu a fost găsită.

UPDATE, ora 16.45: Minora a fost identificata pe raza municipiului Alba Iulia. Din primele date, rezultă că în perioada în care a lipsit de la domiciliu nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Bărbatul care a sechestrat o tânără într-un apartament din Alba Iulia, TRIMIS ÎN JUDECATĂ: Este acuzat de proxenetism, lovire, lipsire de libertate și amenințare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Bărbatul care a sechestrat o tânără într-un apartament din Alba Iulia, TRIMIS ÎN JUDECATĂ: Este acuzat de proxenetism, lovire, lipsire de libertate și amenințare

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, în data de 19.09.2023, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere din aceeași dată, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit următoarea stare de fapt:
Începând cu luna mai, anul 2022, persoana vătămată F. și inculpatul B. se află într-o relație de concubinaj.
De aproximativ 1 an de zile, (perioada 09.2022 – 09.2023) persoana vătămată a practicat prostituția pe raza mai multor localități din țară, cum ar fi Satu Mare, Bistrița Năsăud, Deva și Alba Iulia, aceasta activitate fiind înlesnită de către inculpat prin aceea că asigura transportul între locații și asigura protecția, stând în altă cameră în timp ce persoana vătămată întreținea relații sexuale contra cost cu diferite persoane. De asemenea, în perioada de timp în care persoana vătămată a practicat prostituția, inculpatul a obținut foloase de natură patrimonială de pe urma acestei activități, în sensul că o parte din sumele de bani încasate rămâneau la acesta.

Elit - Gustul Desăvârșit

Împreună cu persoana vătămată F., mai practica prostituția și persoana vătămată M., iar ultima locație în care cele 3 persoane au fost înainte de Alba Iulia a fost mun. Deva. Din mun. Deva în mun. Alba Iulia, transportul a fost asigurat de către inculpatul B., cu autoturismul ce îi aparține. În mun. Alba Iulia cele 2 persoane au practicat prostituția timp de aproximativ 9 zile într-un apartament situat pe bld. Transilvaniei.

La data de 19.09.2023, în jurul orei 02:00, pe fondul pierderii unei sume importante de bani la jocurile de noroc, inculpatul B. s-a întors din oraș în apartamentul în care persoana vătămată F. practica prostituția, moment în care a început să o lovească cu pumnii și picioare în zona feței și a corpului. De asemenea, acesta a lovit-o pe persoana vătămată cu capul de perete. În urma actelor de agresiune persoana vătămată a suferit leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 20 – 25 de zile îngrijiri medicale.

Ulterior, inculpatul și-a îndreptat atenția către persoana vătămată M. și soțul acesteia, A., și le-a cerut acestora să iasă afară din apartament. În momentul în care cele 2 persoane părăseau apartamentul, inculpatul le-a lovit, respectiv pe persoana vătămată M. a lovit-o cu pumnul în zona feței (cauzându-i leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 2-3 zile îngrijiri medicale), iar pe persoana vătămată A. cu pumnul în zona coastelor.

După ce i-a scos afară pe soții A. și M., inculpatul a închis ușa cu cheia și a continuat să exercite acte de agresiune asupra persoanei vătămate F., aceasta fiind auzită cum țipă de durere din interiorul apartamentului.

Astfel cum rezultă din declarația persoanei vătămate F., inculpatul i-a cerut să nu părăsească apartamentul, iar aceasta, de frică, s-a conformat și nu a încercat să iasă afară. De asemenea, din aceeași declarație mai rezultă faptul că persoana vătămată a rămas în apartament pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute, până la sosirea organelor de poliție.

După sosirea organelor de poliție la fața locului acestea i-au solicitat inculpatului să deschidă ușa și, întrucât acesta nu s-a conformat, s-a procedat la chemarea unui echipaj de pompieri în sprijin, cu ajutorul cărora s-a reușit forțarea ușii de acces.
De asemenea, în perioada de timp situată între momentul în care i-a scos afară din apartament și forțarea ușii de acces, prin intermediul unui mesaj, inculpatul i-a amenințat cu moartea pe soții A. și M. .

În data de 19.09.2023, inculpatul a fost reținut de către organele de cercetare penală pentru o durată de 24 ore.

La data de 19.09.2023, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare