Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Vârstnicii de peste 75 ani dintr-o comună din Alba vor primi o masă caldă de două ori pe săptămână: Ce condiții trebuie să îndeplinească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele cu vărsta peste 75 de ani, cu pensii mai mici de 800 de lei din comun Săsciori vor primi o masă caldă de două ori pe săptămână. Mâncarea,  felul 1 și felul 2 le va fi livrata acasă, în regim catering.

Vor beneficia de tichete sociale toate persoanele cu vârsta de 75 de ani împliniți la data distribuirii tichetului /primei alocări de suma pentru mese calde care au venituri totale (din pensii publice, pensii private sau/si alte surse) mai mici sau egale cu indemnizația sociala pentru pensionari (704 lei).

Pentru stabilirea veniturilor totale lunare nu se va limita la datele oferite de Casa Județeana de Pensii, AJPIS, APIA. Rolul Prefecturii si al Primăriilor, in stabilirea veniturilor totale, este esențial.

„Este un proiect gândit la nivel județean. Proiectul a fost gândit înainte de pandemie, să se dea persoanelor cu venitul minim, doar celor care au pensie prin casa de pensii. Persoanele care beneficiază de acest ajutor au carduri și lunar li se alimentează cu suma de 180 RON. Acestea pot fi folosite doar în locuri agreate de minister. De exemplu în Sebeș nu era nici un restaurant pe lista agreată, așa că am sunat la minister, am negociat și ne-au acceptat și alte restaurante partenere.

Noi vom monitoriza procesul, vrem sa vedem ce feedback ne vor da oamenii și in funcție de asta vedem cine este cel mai bun pentru distribuție”, au declarat pentru ziarulunirea.ro reprezentanții departamentului de protecție socială Săsciori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea