Ziarul Unirea

FOTO: Unirista Ana Rodean, locul 13 și primul record național în proba de 35 km marș, la Campionatul European de Marș!

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Atleta Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița), sportivă pregătită de antrenorul Gabriel Avram, a reușit un rezultat de apreciat în cadrul Campionatului European de Marș, de la Poděbrady (Cehia), unirista stabilind primul record național al probei de 35 kilometri.

Mărșăluitoarea în vârstă de 36 de ani a abordat această probă nouă la feminin, terminând pe poziția a 13-a, cu rezultatul de două ore 59 de minute și 27 de secunde. Pentru ca acest rezultat să fie omoogat, competitoarea din Cetatea Marii Unirii a solicitat control antidoping la finalul probei. De asemenea, în cadrul aceleiași competiții, Mariuc Cocioran a realizat record personal în proba de 50 kilometri și a obținut calificarea la JO!

ELIT

Mihaela Acatrinei a prins o zi foarte proastă. Ieri a mâncat ceva care i-a provocat un deranj stomacal, reușind totuși, cu mari eforturi să termine cursa, însă timpul realizat a fost slab, 1:42:37, cu care s-a clasat pe locul 39.

*Marius Cocioran, calificat la JO!

Ana a început foarte bine cursa, la jumătatea ei ocupând poziția a șasea. Fiind prima ei cursa pe această distanță nu a avut experiența necesară pentru a-și doza corect energia până la final dar, oricum, locul 13 reprezintă un rezultat foarte bun, cea mai bună poziție din cariera ei la o competiție continentală, un loc pe care marșul albaiulian nu l-a mai ocupat de foarte mulți ani. Pentru toate acestea ea merită toate felicitările”, a transmis antrenorul Gabriel Avram.

În această după-amiază va concura și cealaltă unriistă, Mihaela Acatrinei, în proba clasică, de 20 kilometri marș. La 50 de km masculin, Narcis Mihăilă a abandonat, însă colegiul său de club Marius Cocioran a reușit să se califice pentru Olimpiada din vară de la Tokyo, cu un record personal (3:55:29)

Echipa CS Unirea Alba Iulia, formată din antrenorul Gabriel Avram și atletele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, reprezintă în 16 mai România la Campionatul European de Marș de la, localitate cehă cu tradiție pentru astfel de competiții de elită la nivel european.

Lotul complet al României:

MASCULIN: Narcis Mihăilă (50 km marș), Marius Cocioran (50 km marș), Remus Rădoi (50 km marș), Ionuț Pleșu (50 km marș); FEMININ: Ana Veronica Rodean (35 km marș – senioare), Mihaela Acatrinei (20 km marș – senioare), Maria Diana Lătărețu (10 km marș – junioare 1). ANTRENORI: Gabriel Avram, Gheorghe Ardeleanu, Gabriela Ustabacieff; CONDUCĂTOR DELEGAȚIE: Octavian Măzăran.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO: Emanuel Codrea și Hunor Sarkozi, vicecampioni naționali la Under 17 cu UTA Arad | Darius Trifu, locul 4, cu FCSB

Tineri jucători din Alba, Emanuel Codrea (Cugir, ex-Unirea Alba Iulia, foto principal, rândul de sus, al 3-lea de la dreapta… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro