Rămâi conectat

Monden-Clubbing

FOTO: Un tânăr din Alba va reprezenta Germania la Campionatul Mondial de show barmani. A fost desemnat, doi ani la rând, cel mai bun barman din această țară

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

barman-cugir02Un tânăr din județul Alba a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun barman din Germania, iar anul viitor va reprezenta această țară la Campionatul Mondial de show barmani ”IBA”.

Este vorba despre cugireanul Marian Antoniu, plecat în München de mai bine de 4 ani, acolo unde a reușit să-și transforme marea sa pasiune ”Flair Show Bartending” în meserie și apoi să se facă remarcat la nivel mondial prin diverse premii obținute la concursuri de specialitate.  

După ce anul trecut, în 19 aprilie, a devenit campion al Germaniei la ”Flair Bartending”, anul acesta Marian s-a înscris din nou în competiție și a demonstrat, și de această dată, că este un adevărat maestru în show-urile de acrobații cu sticle și pahare, câștigând campionatul național de barmani cu un cocktail Amor&Amaro, pe baza de vin roşu.

Acest titlu consecutiv i-a dat dreptul lui Marian să reprezinte Germania la Campionatul Mondial ”IBA” 2017, acolo unde va concura cu barmani profesioniști din peste 80 de țări.

Cum s-a desfășurat competiția și care au fost probele de anul acesta pe care le-a trecut cu brio, câștigând titlul de campion al Germaniei, ne-a povestit chiar Marian:

”Pentru titlul de campion al Germaniei au fost 10 concurenţi. A trebuit să concurăm în 5 probe:

1 – Pour test, unde a trebuit să turnăm cu mâna liberă 4cl, 1 ,5cl, 6cl şi 0,5 cl de alcool în 4 pahare fără a ne ajuta de vreun fel de măsurătoare, pur şi simplu cu mâna liberă.

2- Speed service, unde a trebuit să preparăm 5 cocktailuri şi să deschidem o bere în cel mai scurt timp posibil. Aici am fost pe primul loc cu un timp de 54 secunde.

3- Cunoştinţe generale despre bar, un set de 20 de întrebări.

4- Senzoric, aici am avut 12 pahare, în fiecare pahar exista un alcool, iar noi trebuia să spunem exact ce alcool este în fiecare pahar. Bineînţeles, aveam voie să degustăm.

barman-cugir115- Show Bartending –  proba mea preferată, la care a trebuit să preparăm un cocktail reţetă proprie, în 6 minute, prin diferite metode de Flairbartending. Cocktailul meu se numeşte Amor &Amaro, un cocktail pe baza de vin roşu.

Punctele de la fiecare probă au fost adunate şi aşa am fost desemnat Campionul Germaniei”, a spus Marian. Potrivit acestuia, Campionatul Mondial IBA  va avea loc în vară, iar probele vor fi aceleași ca şi la campionatul Germaniei.

Marian Antoniu are 29 de ani, a absolvit Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar în urmă cu 6 ani a absolvit un curs de formare pentru barmani profesioniști din București, după care a lucrat în cluburi și cafenele din Timișoara, Cluj și în capitală. În 2012 a plecat în Germania pentru a-și desăvârși pregătirea în acest domeniu unde l-a întâlnit pe multiplul campion al Germaniei  în Flair Show Bartending (acei barmani care aruncă cu sticle în timp ce prepară cocktailuri), care l-a ajutat să se perfecționeze.

În 2014 și-a pus în joc abilitățile și talentul reușind să câștige titlul de „Best Newcomer” în Show bartending,  iar un an mai târziu a devenit campion al Germaniei la Flair Bartending. De asemenea, tot în 2015, a obținut locul 3 în lume la un concurs internațional de măestrie a barmanilor (Show Bartending), desfășurat în Austria, iar în 2016 palmaresul i-a fost completat cu încă un titlu de campion al Germaniei.

Felicitări și succes la campionatul mondial, Marian!

[nggallery id=2700]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea