FOTO: TNL Alba Iulia a comemorat Ziua Internaţională a Holocaustului prin dezbateri, teatru şi prezentări

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

TNL Alba Iulia - Holocaust40„Dacă nu ar fi existat Holocaustul, numărul evreilor din ziua de astăzi ar fi fost dublu”, au fost cuvintele pline de emoţii ale preşedintei Comunităţii Evreieşti din Alba Iulia, Lia Borza, prezentă marţi seara la evenimentul organizat de TNL Alba Iulia, cu scopul de a marca Ziua Internaţională a Holocaustului.

Ziua Internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului a fost organizată în amfiteatrul Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, cu începere de la ora 17.30, prin prezentări de teme legate de Holocaust şi dezbateri. Preşedintele Comunităţii Evreieşti din Alba Iulia, Lia Borza este de părere că nu mai sunt evrei în Alba Iulia care să se simtă discriminaţi, şi cu toate că se simt „la adăpost” tinerii evrei „gândesc la fel ca şi în 1940”. „Avem deputatul nostru, suntem bine organizaţi, nu cred că se poate plânge cineva”, a spus aceasta care a vorbit şi despre ritualul de rugăciune al evreilor „Obligaţia de a se ruga revine bărbaţilor. Există rugăciuni specifice pentru toate evenimentele zilei, înainte de masă, înainte de culcare, de sărbători. La noi când se ţine post negru nu se mănâncă şi nu se bea apă”. Consilierul local din partea PNL, Gabriel Pleşa a propus preşedintei comunităţii o întâlnire în Oraşul Unirii, cu evreii care au crescut în Alba Iulia şi acum sunt în Israel.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Din program nu a lipsit nici partea artistică, trupa de teatru Skepsis a interpretat piesa „Clădirea”, iar apoi cei prezenţi au urmărit o proiecţie de film documentar despre Holocaust.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Evenimentul a fost organizat de liberalii Vlad Bărbat, Marius Maxa, Gabi Lupea, Alexandru Rus, Ionuț Văidean, Iulia Londroman şi moderat de consilierul PNL, Rareş Buglea, în sală fiind prezenţi persoane din comunitate, membri TNL şi PNL, printre care preşedintele organizaţiei din Alba Iulia, Florin Roman, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Alba.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

8 Comentarii

j 28 ianuarie 2014 at 20:07

Ce tare… Un derbedeu care vroia sa castreze femeile de etnie roma tine acum prelegeri despre Holocaust !

Carcotasul 29 ianuarie 2014 at 20:39

„Ii foarte bun Buglea” si are multa experienta(e adevarat ca o are cu tigancile, si nu cu evrei)! De fapt dorea inainte, dupa ce lea- luat banii tiganilor, sa repete o parte din holocaust, castrand de data asta tigancile! Are vise mari, dorea sa-l imite pe doctor Mengele! In sfarsit l-am vazut si pe Piticul Atomic(nu se putea fara el), dar de data asta, statea cuminte in scaun, in sala. nu se mai da rotund in prezidiu! Oare cine de sus l-a cumintit, un pic?

careva 28 ianuarie 2014 at 20:15

ce plictisiti is tinerii aia :))

MariusC 28 ianuarie 2014 at 21:51

@careva, cand ti se vorbeste despre holocaust nu poti fi cu zambetul pe buze. Citeste inca odata titlul articolului, s-ar putea sa te ajute 🙂

eu 28 ianuarie 2014 at 22:52

a fost un eveniment minunat. voi puteti comenta degeaba cat vreti!

השואה 28 ianuarie 2014 at 23:45

Cel in haina neagra pe cine interpreta ? Pe Joseph Goebbels ?

dolfi 28 ianuarie 2014 at 23:59

pe cand aceasta zi internationala si in… China??? ai dreaq galbejiti sigur si aia au ceva cu holocaustul… probabil nu le plac tiganii, homosecsualii… Chiar, exista evrei cu ochi oblici?

cetateanul 30 ianuarie 2014 at 12:10

ca de obicei comentarii ale unor persoane care nu au fost la fata locului, dar foarte buni sa isi dea cu parerea.

pacat ca momentul artistic nu a fost filmat.

Comentariile sunt oprite