Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: TNL Alba Iulia a comemorat Ziua Internaţională a Holocaustului prin dezbateri, teatru şi prezentări

Dragoş Suciu

Publicat

în

TNL Alba Iulia - Holocaust40„Dacă nu ar fi existat Holocaustul, numărul evreilor din ziua de astăzi ar fi fost dublu”, au fost cuvintele pline de emoţii ale preşedintei Comunităţii Evreieşti din Alba Iulia, Lia Borza, prezentă marţi seara la evenimentul organizat de TNL Alba Iulia, cu scopul de a marca Ziua Internaţională a Holocaustului.

Ziua Internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului a fost organizată în amfiteatrul Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, cu începere de la ora 17.30, prin prezentări de teme legate de Holocaust şi dezbateri. Preşedintele Comunităţii Evreieşti din Alba Iulia, Lia Borza este de părere că nu mai sunt evrei în Alba Iulia care să se simtă discriminaţi, şi cu toate că se simt „la adăpost” tinerii evrei „gândesc la fel ca şi în 1940”. „Avem deputatul nostru, suntem bine organizaţi, nu cred că se poate plânge cineva”, a spus aceasta care a vorbit şi despre ritualul de rugăciune al evreilor „Obligaţia de a se ruga revine bărbaţilor. Există rugăciuni specifice pentru toate evenimentele zilei, înainte de masă, înainte de culcare, de sărbători. La noi când se ţine post negru nu se mănâncă şi nu se bea apă”. Consilierul local din partea PNL, Gabriel Pleşa a propus preşedintei comunităţii o întâlnire în Oraşul Unirii, cu evreii care au crescut în Alba Iulia şi acum sunt în Israel.

Din program nu a lipsit nici partea artistică, trupa de teatru Skepsis a interpretat piesa „Clădirea”, iar apoi cei prezenţi au urmărit o proiecţie de film documentar despre Holocaust.

Evenimentul a fost organizat de liberalii Vlad Bărbat, Marius Maxa, Gabi Lupea, Alexandru Rus, Ionuț Văidean, Iulia Londroman şi moderat de consilierul PNL, Rareş Buglea, în sală fiind prezenţi persoane din comunitate, membri TNL şi PNL, printre care preşedintele organizaţiei din Alba Iulia, Florin Roman, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Alba.

[nggallery id=1054]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea