Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

FOTO: „Tinerele” pensionare de la Centrul de zi din Alba Iulia se pregătesc de zor pentru Dragobete şi Mărţişor!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se apropie, încet, încet, sărbătoarea iubirii – „Dragobetele”  şi Ziua Femeii – 8 Martie, iar doamnele care frecventează Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia se pregătesc cu mare sârguinţă pentru aceste sărbători. Astăzi, 29 ianuarie, le-am făcut o vizită şi le-am găsit în plină acţiune, confecţionând, din diverse materiale, tablouri, felicitări şi mărţişoare.

Zâmbitoare şi pline de viaţă, toate trecute de vârsta a III-a, doamnele şi-au propus ca până de Dragobete să realizeze peste 100 de felicitări, şi peste 200 de tablouri pentru 8 Martie. Cu masa plină de materiale, hârtii, sclipiciuri, mărgele, pietricele şi alte obiecte decorative, acestea muncesc de zor, pun suflet şi sunt atente la orice detaliu.  Aşa după cum ne-au declarat, pentru un tablou se lucrează aproximativ 8 ore, depinde de complexitate, iar pentru un mărţişor mai bine de o oră, deci nu e de mirare că au început atât de repede pregătirile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O parte din materialele confecţionate  de acestea vor fi expuse  în cadrul evenimentelor care se vor organiza aici în zilele de 24 februarie şi 8 martie, iar celelallte vor fi dăruite participanţilor la aceste manifestări, fie că sunt din cadrul centrului sau că sunt invitaţi.

„Tinerele pensioanare”, aşa cum le place lor să fie numite, şi-au făcut deja un „Club al Femeilor”, şi mereu se întâlnesc aici pentru diferite acţiuni. Sunt foarte active, iar dacă vizitaţi Centrul de zi din Alba Iulia o să găsiţi şi acum diferite obiecte realizate de acestea, cum ar fi icoane, vaze de flori, tablouri sau bibelouri, toate pictate de mâna lor.

La Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia sunt înscrise peste 1000 de persoane iar o parte dintre acestea participă mereu la diferite activităţi ce se desfăşoară aici, cum ar fi, la cursuri de engleză, la ore de gimnastică de recuperare şi revigorare, activităţi de creaţie, de socializare ş.a. De asemenea, tot aici, în fiecare lună, se organizează o petrecere în cinstea celor care îşi serbează ziua de naştere în luna respectivă, iar sărbătoriţii primesc cadouri atât din partea Primăriei Municipiului Alba Iulia, cât şi din partea „colegilor”.

Le felicităm şi noi pentru frumoasa iniţiativă, pentru sârguinţa, talentul şi răbdarea de care dau dovadă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea