Ştirea zilei
FOTO| ȚEPARII de pe internet încearcă să facă VICTIME și în Alba: Cum funcționează „livrarea OLX”
ȚEPARII de pe internet încearcă să facă VICTIME și în Alba: Cum funcționează „livrarea OLX”
Persoanele care își vând produsele pe platforma online „OLX” trebuie să fie vigilente în fața potențialilor țepari, așa cum reiese și din experiența unui bărbat din Alba Iulia, care a încercat să își vândă telefonul.
Așa cum se poate observa și în imaginile pe care acesta le-a trimis pe adresa redacției, imediat după ce anunțul a fost postat, o persoană l-a contactat pentru a-i cumpăra telefonul, însă cu condiția ca livrarea produsului să se facă prin olx.
Vânzătorul a primit de asemenea și linkul pentru așa-zisul serviciu pe WhatsApp, unde a fost redirecționat pe un site, unde i se cerea toate datele prezente pe cardul său, lucru care l-a alertat în legătură cu intențiile cumpărătorului.
La scurt timp după ce a fost abordat de acel bărbat, un al doilea cumpărător, care a dorit să achiziționeze telefonul prin aceeași metodă, i-a scris pentru a-și exprima interesul.
Atacuri de acest gen au fost înregistrate în mai multe zone din ţară motiv pentru care proprietarii platformei OLX au şi atras atenţia clienţilor să nu introducă nicăieri datele cardului bancar şi să păstreze conversaţiile doar în mesageria OLX. „Atacatorii generează un link fals unde vânzătorilor li se cer datele cardului, soldul contului şi codul CVV/CVC sub pretextul de a le fi făcută plata.
Doar că încasarea sumei pentru produsele vândute pe OLX se face doar prin intermediul firmei de curierat care livrează produsul, prin ramburs”, se precizează în anunţ. Clienţilor li se recomandă să se uite atent la orice link pe care li se cere să dea click, mai ales dacă îl primesc prin WhatsApp sau altă mesagerie decât cea oficială OLX.
„Dacă un cumpărător îţi scrie prin WhatsApp că a făcut plata şi îţi cere să dai click pe un link pentru a vedea dovada, poţi fi sigur că e o înşelătorie”, se spune în postare solicitându-le eventualelor victime să sesizeze frauda pe [email protected]
Ştirea zilei
FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române
FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române
Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale a fost atracția zilei, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, la activitățile desfășurate în cadrul Zilei Poliției Române.
Polițiștii au expus diverse mijloace de intervenție, echipamente de protecție și arme. Au fost expuse de la arme istorice, precum Kalasnikov-ul, până la arme ultramoderne, spre exemplu puști cu lunetă.
Micii curioși au fost invitați să încerce diverse echipamente de protecție, ca de exemplu scutul de fier sau vesta de protecție antiglonț, care cântărește nu mai puțin de 30 de kilograme, în momentul în care toate echipamentele necesare unei intervenții sunt încărcate pe ea.
Copiii au putut face poze îmbrăcați cu echipamentele de protecție și au putut admira îndeaproape armele ce se foloseau odinioară și cele care se folosesc acum în intervenții.
Ştirea zilei
FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș
FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș
Organizația non-profit LEO Alba Iulia Fortress a susținut un eveniment caritabil, reușind să strângă o sumă de 5117 de lei.
Banii au fost obținuți prin organizarea unui eveniment social tematic de Ziua Îndrăgostiților intitulat „Stages of love” în data de 20 februarie și prin oferirea unor mărțișoare în schimbul donațiilor.
Mărțișoarele au fost confecționate manual de voluntarii LEO în colaborare cu Asociația „Diakoniewerk International”din Sebeș, în intervalul 28 februarie-1 martie.
Din această sumă au fost donați 2117 lei unor persoane cu dizabilități din Sebeș, restul fiind alocați proiectului “Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă” al Spitalului „Marie Curie”.
De asemenea, prin intermediul Districtului 124 LEO România, s-au donat bani și pentru a ajuta Turcia și Siria
Ştirea zilei
FOTO| Elevii din clasele a XII-a și a XI-a de la Colegiul Militar din Alba Iulia au donat sânge. Misiunea lor, să aducă speranță bolnavilor care au nevoie de transfuzii
Mai mulți elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au donat sânge vineri, 24 martie 2023, aducând speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.
Cel mai de preț dar pe care îl poți oferi cuiva este șansa la viață, la sănătate. Dorind să fie sprijin semenilor care au nevoie de ajutor, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” s-au mobilizat din nou, iar vineri dimineață s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba cu o misiune specială: să doneze sânge!
Prin gestul lor nobil, mai mulți elevi din clasele a XII-a și a XI-a, alături de comandantul companiei I elevi, locotenent Cristi Popa, au adus speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.
Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia obișnuiesc să doneze periodic sânge, fiind astfel un ajutor de nădejde pentru comunitate și în același timp și un exemplu pentru alți tineri.
Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0258834050.
Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:
-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine
Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:
-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Buna Vestire: Zi aducătoare de veste minunată în care oamenii nu au voie să se certe. Credincioșii au dezlegare la pește
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
24 martie: Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei
-
Ştirea zileiacum 10 ore
Cât contribuie județul ALBA la PIB-ul României: Economiile din 28 de județe reprezintă fiecare sub 2%
-
Ştirea zileiacum 12 ore
APEL UMANITAR pentru Andrei, un polițist de 27 de ani, din Alba, diagnosticat cu anevrism disecant pe artera cerebrală: Are nevoie de intervenție chirurgicală costisitoare la o clinică din străinătate
-
Ştirea zileiacum 14 ore
Elis Pavaje și Liceul Tehnologic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, parteneriat de succes pentru formarea viitorilor profesioniști în construcții
-
Sportacum 15 ore
Sâmbătă, Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia | Derby “de Alba”, la ora 15.00, cu miză locul secund în play-off