Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| ȚEPARII de pe internet încearcă să facă VICTIME și în Alba: Cum funcționează „livrarea OLX”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ȚEPARII de pe internet încearcă să facă VICTIME și în Alba: Cum funcționează „livrarea OLX”

Persoanele care își vând produsele pe platforma online „OLX” trebuie să fie vigilente în fața potențialilor țepari, așa cum reiese și din experiența unui bărbat din Alba Iulia, care a încercat să își vândă telefonul.

Așa cum se poate observa și în imaginile pe care acesta le-a trimis pe adresa redacției, imediat după ce anunțul a fost postat, o persoană l-a contactat pentru a-i cumpăra telefonul, însă cu condiția ca livrarea produsului să se facă prin olx.

Vânzătorul a primit de asemenea și linkul pentru așa-zisul serviciu pe WhatsApp, unde a fost redirecționat pe un site, unde i se cerea toate datele prezente pe cardul său, lucru care l-a alertat în legătură cu intențiile cumpărătorului.

La scurt timp după ce a fost abordat de acel bărbat, un al doilea cumpărător, care a dorit să achiziționeze telefonul prin aceeași metodă, i-a scris pentru a-și exprima interesul.

Atacuri de acest gen au fost înregistrate în mai multe zone din ţară motiv pentru care proprietarii platformei OLX au şi atras atenţia clienţilor să nu introducă nicăieri datele cardului bancar şi să păstreze conversaţiile doar în mesageria OLX. „Atacatorii generează un link fals unde vânzătorilor li se cer datele cardului, soldul contului şi codul CVV/CVC sub pretextul de a le fi făcută plata.

Doar că încasarea sumei pentru produsele vândute pe OLX se face doar prin intermediul firmei de curierat care livrează produsul, prin ramburs”, se precizează în anunţ. Clienţilor li se recomandă să se uite atent la orice link pe care li se cere să dea click, mai ales dacă îl primesc prin WhatsApp sau altă mesagerie decât cea oficială OLX.

„Dacă un cumpărător îţi scrie prin WhatsApp că a făcut plata şi îţi cere să dai click pe un link pentru a vedea dovada, poţi fi sigur că e o înşelătorie”, se spune în postare solicitându-le eventualelor victime să sesizeze frauda pe [email protected].


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea