Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Târgul de Crăciun de la Sibiu – Cum arată bradul artificial în valoare de 630.000 de lei. „Este alcătuit din peste 2.400 de crenguţe şi peste 5.000 de globuri“

Publicat

în

Mai este o zi până la deschiderea Târgului de Crăciun de la Sibiu, iar Primăria a amplasat deja în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului Sibiu bradul de Crăciun, care a costat peste 600.000 de lei, fiind alcătuit din 2.400 de crenguţe artificiale, împodobite cu peste 5.000 de globuri şi ghirlande luminoase.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

„Primăria Sibiu a achiziţionat un nou brad de Crăciun pentru Piaţa Mare. Bradul artificial măsoară 24 de metri înălţime şi 9-10 metri lăţime la bază, are un aspect natural şi culoarea verde. Acesta este alcătuit din peste 2.400 de crenguţe şi a fost livrat împreună cu ornamentele specifice: peste 5.000 de globuri argintii, aurii şi roşii, ghirlande luminoase cu lumină albă şi rece şi o stea tridimensională în vârf. Montarea acestuia în Piaţa Mare se va finaliza în această săptămână pentru a fi pregătit pentru deschiderea Târgului de Crăciun în 15 noiembrie”, a explicat Mirela Gligore.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit sursei citate, bradul artificial a costat 631.000 lei şi va fi utilizat mai mulţi ani.

Bradul de Crăciun donat anul trecut oraşului de o companie locală va fi amplasat în Piaţa Mică din centrul istoric al Sibiului.

Sursa: adevarul.ro

Publicitate

Ştirea zilei

Și-au bătut vecinul pentru bani de băutură, în scara unui bloc din Alba: Ce pedeapsă au primit agresorii, tată și fiu

Publicat

în

Și-au bătut vecinul pentru bani de băutură, în scara unui bloc din Alba: Ce pedeapsă au primit agresorii, tată și fiu

Un bărbat din Cugir a trecut prin clipe de groază, anul trecut, după ce a fost bătut crunt de vecinul său pentru că nu i-a dat destui bani de bere.

În actul de sesizare s-a arătat că la data de 8 iunie 2021, în intervalul orar 05.45-05.50, în timp ce persoana vătămată C. C. se deplasa spre domiciliul său din Cugir,la intrarea în scara blocului, a fost abordată de către vecinii săi, inculpații A. A. și fiul acestuia B. B. B., acesta cerându-i bani să-și cumpere o bere, persoana vătămată intenționând să-i dea acestuia suma de 3 lei compusă din monede de 50 de bani fiecare, însă, pentru a o determina să le dea o sumă mai mare de bani, inculpatul A. A. a lovit-o pe aceasta de mai multe ori cu pumnul în față și spate.

Pe fondul temerii create de loviturile primite, persoana vătămată a scos din buzunar portmoneul, l-a deschis, moment în care inculpatul A. A. i l-a smuls din mână, i-a sustras din acesta suma de aprox.500 lei, iar în timp ce victima se retrăgea spre apartamentul său situat la parterul blocului, același inculpat i-a aplicat mai multe lovituri cu palma peste cap, totodată amenințând-o cu moartea dacă va sesiza fapta poliției, cauzându-i astfel leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale, iar inculpatul B. B. B., care nu a lovit victima dar care a ajutat și a asistat la comiterea faptei, a primit banii sustrași de numitul A. A., folosind parte din aceștia la magazinul Profi SRL din Cugir.

Electrica Furnizare Discount

După achiziționarea produselor din respectivul magazin – inclusiv bere, inculpații s-au întors la locul comiterii faptei să consume băutura alcoolică, respectiv în fața blocului de domiciliu, unde au fost depistați de organele de poliție și conduși la sediu, asupra inculpatului B. B. B. fiind găsită suma de 109, 50 lei.

Inculpatul A. A. a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 3 luni închisoare cu executare, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie în stare de recidivă postexecutorie, iar fiul său la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru inculpați, persoana vătămată și pentru procuror.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Vecinii care iau scrisorile altora riscă pedeapsa cu închisoarea: Ce spune legea despre violarea corespondenței

Publicat

în

Vecinii care iau scrisorile altora riscă pedeapsa cu închisoarea: Ce spune legea despre violarea corespondenței

Probabil că nu doar o singură dată ați așteptat o scrisoare ori o revistă care nu a ajuns în poștă, dând vina pe serviciile poștale, însă de vină era un vecin curios care nu cunoaște limitele legii, scrie dcbusiness.ro

Citește și: Când va începe Rabla pentru electrocasnice 2022 și Casa Verde Fotovoltaice. Calendarul Programelor Rabla 2022

În Codul penal există reglementări legislative care prevăd pedepse chiar și cu închisoarea pentru cei care îndrăznesc să deschidă scrisorile altor persoane. Legea prevede pedepse de până la un an pentru acești indivizi.

Electrica Furnizare Discount

Așadar, violarea corespondenței este considerată infracțiune de către Codul penal.

Citește și: Când începe programul RABLA CLASIC și RABLA PLUS 2022 auto. Care sunt NOUTĂȚILE?

Mai exact, în actul normativ scrie că „deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reținerea, fără drept, a unei corespondențe adresate altuia, precum și divulgarea fără drept a conținutului unei asemenea corespondențe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greșeală, se pedepsesc”.

În funcție de situație, violarea secretului corespondenței se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă penală.

Oricum ar fi, cei care săvârșesc această faptă se aleg cu dosar penal.

Art. 302 din Codul penal spune că: ”Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Dotări pentru unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice din Aiud: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări pentru unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice din Aiud: Licitația, lansată în SEAP

Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de dotări pentru obiectivul de investiții: „Unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice și cantină socială în cadrul proiectului respect pentru bunicii comunității Aiudene”.

Valoarea totală estimată este de 300.214,78 de lei, fără TVA.

Prin proiect se dorește să se dezvolte un proiect de reabilitare, modernizare, renovare și dotare a sediului Asociației de ajutor Maltez în România din localiatea Aiud, județul Albă pentru satisfacerea cerințelor specifice de păstrare și conservare a clădirii și a comuniatii locale susținute
de asociația.

Electrica Furnizare Discount

Având în vedere destinația construcției, obiectivul a fost regândit în așa fel încât să asigure un maxim de eficientă și o maximă funcționalitate pentru activitățile desfășurate și pentru noile activități, cantină socială și unitatea de ingrijre la domiciliu a persoanelor vârstnice. Lucrările propuse în cadul acestui proiect sunt lucrări de reabilitare, conservare și schimbare parțială a funcțiunilor sediului Asociației din localitatea Aiud, stradă Ioan Creangă nr., jud. Albă.

Pentru că construcția să funcționeze că cantină socială și unitatea de ingrijre la domiciliu a persoanelor vârstnice este necesar achiziționarea dotărilor prevăzute în acest caiet de sarcini.

Echipamente profesionale pentru dotare bucătărie

Denumire produs Cantitate
Masina de spalat rufe cu uscator 1
Masa frigorifica refrigerare 3 usi 1
Sistem anti insecte pt suprafete de pana la 80 mp 1
Sterilizator cu raze uv, capacitate 10 cutite 1
Sterilizator de oua 1
Masa frigorifica refrigerare 4 usi 1
Masina taiat verdeata+5 discuri:e2,e10,d10,h10,z4 1
Marmita incalzire indirecta cu autoclava 1
Masina de gatit 4 focuri max power 1
Tigaie basculanta motorizata 1
Selfcooking center model 2017 10 tavi gn 1/1 1
Kit de conectare 1
Suport cu glisiere cu toate laturile deschise 1
Hota de perete 1200 mm, super xtractor 1
Variator de viteza electronic 1
Hota de perete 2200 mm, super xtractor 1
Variator de viteza electronic 1
Masina de spalat vase 1
Dedurizator manual 12 l 1
Mixer de mana cu brat si tel 1

Mobilier pentru bucătărie

Denumire produs Cantitate
Spalator Inox 1900 Mm 2 Cuve, 2 Picuratoare 1
Baterie profesionala pentru spalator 1
Spalator Inox 700 Mm 1 Cuva 1

 

Baterie profesionala pentru spalator 1
Dulap suspendat cu 2 usi glisante 2000 mm 2
Blat taiere polietilena rosu 1
Blat taiere polietilena rosu 1
Spalator de perete cu actionare la genunchi 400 mm 1
Masa tip dulap 1400 mm 1
Masa de lucru inox 700 mm cu polita 1
Masa tip dulap 2000 mm 1
Spalator inox 1000 mm 1 cuva mare 1
Baterie profesionala cu dus pentru spalator 1
Raft cu polite inox 900 mm 2
Masa de lucru inox 800 mm cu polita 1
Spalator inox 1400 mm 1 cuva stanga, pic suspendat 1
Baterie profesionala cu dus pentru spalator 1
Pubela inox cu capac, capacitate 95 l 1
Pubela cu pedala si roti 1
Blat taiere polietilena verde 1

Mobilier

Denumire produs Cantitate
Mobilier la comanda – Vestiare 1
Set raft depozitare 1
Mobilier la comanda – Sala de mese 1
Set dulap depozitare – Depozit si arhiva 1
Mobilier la comanda – Sala de informare si consiliere 1
Mobilier la comanda – Birou pentru personal si angajati 1
Mobilier la comanda – oficiu 1

Echipamente IT

Denumire produs Cantitate
Sistem Desktop PC 4
Laptop 2
Multifunctional laser 1
Multifunctional laser color 1
Videoproiector 1
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare