Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Tânărul din ALBA care a învățat ce înseamnă să fii subprefect, pentru o zi. Andrei: „Am văzut căldura cu care ne-a primit administrația publică”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Tânărul din ALBA care a învățat ce înseamnă să fii subprefect, pentru o zi. Andrei: „Am văzut căldura cu care ne-a primit administrația publică”

Mondoc Iulian Andrei, în vârstă de 19 ani, este un tânăr din Alba Iulia care a avut oportunitatea de a participa la campania „Reprezentant pentru o zi”.

Student în anul 2 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la Facultatea de Traducere și Interpretare, el a avut o zi plină de activități alături de subprefectul Corneliu Mureșan.

Într-un interviu oferit ziarulunirea.ro despre ziua sa alături de subprefectul Mureșan, Andrei a declarat că, înainte de a participa la această experiență, el s-a pregătit prin efectuarea unui minim de cercetare pe internet despre funcția respectivă, deși era deja familiarizat cu atribuțiile și responsabilitățile celorlalte funcții din administrația locală. Acest lucru i-a oferit o bază solidă de cunoștințe în domeniu.

Pe parcursul zilei în care a fost „reprezentant pentru o zi”, tânărul a desfășurat diverse activități. Rolul său principal a fost acela de a identifica mecanismele prin care instituția prefecturii poate sprijini tinerii din județ. A avut ocazia să afle cum funcționează prefectura, să studieze ordinele de zi și să descopere serviciile oferite de instituție. Interacțiunea cu subprefectul a fost esențială în această activitate, deoarece acesta i-a oferit informațiile necesare și i-a arătat cum se desfășoară o zi din viața sa ocupată.

Unul dintre aspectele cel mai interesante și provocatoare ale activității pe care acesta le-a descoperit a fost volumul de muncă al instituției prefecturii și multiplele modalități prin care aceasta poate sprijini tinerii. A descoperit că există audiențe în care aceștia pot să-și exprime problemele și să primească răspunsuri, precum și rapoarte care pot contribui la îmbunătățirea situației tinerilor din județ.

În timpul campaniei „Reprezentant pentru o zi”, Andrei Mondoc a avut ocazia să interacționeze cu tinerii din Alba care au participat la această inițiativă. Reacțiile și feedback-ul acestora au fost pozitive, fiind încântați de șansa de a stabili o relație de colaborare cu autoritățile locale și de a primi răspunsuri la întrebările pe care le-au avut.

Participarea sa la această experiență l-a determinat să se gândească la o carieră în administrația publică sau politică, dar momentan este puțin indecis în privința acestui aspect. Cu toate acestea, participarea la campania „Reprezentant pentru o zi” l-a motivat să realizeze o schimbare în sectorul tineretului, după ce a simțit caldura și primirea călduroasă din partea administrației publice.

De asemenea, potrivit tânărului, relația pe care a avut-o cu subprefectul Corneliu Mureșan în timpul acestei activități a fost una de egalitate și transparență. Subprefectul i-a oferit acces complet într-o zi din viața sa, a fost transparent în interacțiunile lor și s-a dedicat mai mult decât Andrei se aștepta, conform spuselor acestuia. Această relație a contribuit la înțelegerea mai profundă a activității și responsabilităților subprefectului.

Experiența lui Mondoc Iulian Andrei ca „reprezentant pentru o zi” alături de subprefectul Corneliu Mureșan a fost una valoroasă și educativă. Acest eveniment i-a oferit o perspectivă unică asupra administrației locale și a provocărilor cu care se confruntă autoritățile în sprijinirea tinerilor din județ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea