Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Tabără studențească pentru membrii ASCOR Alba Iulia, la Mănăstirea Oașa: Inventarierea cărților și obținerea tămâii printre activitățile mănăstirești derulate de către tinerii teologi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tabără studențească pentru membrii ASCOR Alba Iulia, la Mănăstirea Oașa: Inventarierea cărților și obținerea tămâii printre activitățile mănăstirești derulate de către tinerii teologi

În perioada 9-13 februarie 2020, la Mănăstirea Oașa, s-a desfășurat o tabără recreativă la care au luat parte membrii Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Alba Iulia.

În cadrul activităților derulate, studenții au luat parte la ascultările specifice vieții mănăstirești: la procesul de obținere a tămâii, la prepararea mirului, la pregătirea mâncării, dar și la unele îndeletniciri culturale, precum inventarierea și indexarea cărților din bibliotecă.

De asemenea, studenții au participat la cursuri de muzică psaltică, susținute de către Claudiu Stuparu, profesor de muzică bizantină, membru al corului psaltic „Nectarie Protopsaltul” din București.

De asemenea, în cadrul taberei, studenții au desfășurat o drumeție pe Muntele Fetița (Șureanu), fiind însoțiți de către părintele Silvan, starețul Mănăstirii Oașa.

Citește și: Turist pe Valea Frumoasei, printre peisaje de o frumusețe tulburătoare, în raiul descris în povestirile lui Sadoveanu

Pe acest masiv, tinerii au poposit la paraclisul așezământului monahal, prilej cu care au intonat câteva imne religioase și cântece patriotice, după care au servit un ceai cald. Pe parcursul taberei, s-au născut noi idei, proiecte și perspective inedite pentru studenții Universității albaiuliene.

Scopul taberei a fost acela de a-i „elibera” pe studenți din rutina confortului zilnic, tinerii dobândind astfel „oxigenare” și revigorare duhovnicească. Pe parcursul zilelor, activitățile participanților s-au desfășurat sub coordonarea părintelui diacon Răzvan Brudiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Totodată, în cadrul taberei au fost prezenți părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, și părintele Cristian Rațiu, duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, care s-au implicat dimpreună cu studenții la activitățile derulate pe parcursul celor patru zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea