FOTO: Sucursala Alba a AGIR și-a ales o nouă conducere. Alexandru Micaciu a fost ales în funcția de președinte
În sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” din Cugir s-a desfășurat, joi, Adunarea generală extraordinară a sucursalei Alba a Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR) – cu sediul la Cugir, eveniment pe a cărei ordine de zi s-a aflat un singur punct și anume, alegerea președintelui și a Consiliului Director al AGIR – sucursala Alba.
De menționat că sucursala Alba a AGIR a rămas fără președinte, după ce în cursul anului trecut, dr. ing. Mihai Sudrijan, cel care timp de peste 15 ani a deținut funcția de președinte al Sucursalei Alba a AGIR a trecut în lumea celor drepți. La reuniunea au luat parte prof. dr. ing. Mircea Bejan – președintele filialei Cluj a AGIR și prefectul Cornel Murg, acesta fiind și vicepreședinte al AGIR – sucursala Alba.
Participanții prezenți la adunarea generală au ales un Consiliu Director format din: 1 președinte, 5 vicepreședinți, 1secretar și 13 membrii, în următoarea componență: dr. ing. Alexandru Micaciu – președinte (directorul Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” Cugir). Cornel Murg, Emil Muntean, Toader Ulise, Dorin Scânteie, Radu Roșianu – vicepreședinți. Mariana Iviniș – secretar. Membrii: Aurel Voicu, Călin Curea, Mihaela Ciortea, Liliana Dache, Mugurel Sârbu.
S-a hotărât de asemenea, ca următoarele orașe să-și desemneze câte un membru care să facă parte din Consiliul Director al sucursalei, astfel: Zlatna, Abrud, Câmpeni, Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Baia de Arieș. Președintele filialei Cluj a AGIR, Mircea Bejan și-a prezentat noua sa cartea intitulată ,,Ingineria artă sau meșteșug” și a făcut cadou câte un exemplar fiecărui membru AGIR prezent la eveniment.
Am reținut din prefața cărții un citat semnificativ care definește calitatea de inginer: ,,Ingineria este o mare profesie. Este fascinația de a vedea cum o plăsmuire a imaginației se transformă cu ajutorul științei într-un plan pe hârtie, ca apoi să se materializeze în piatră, metal sau energie. Ca apoi să creeze locuri de muncă și locuințe pentru oameni. Ca apoi să conducă la creșterea standardului de viață și la sporirea confortului. Acesta este înaltul privilegiu al inginerului”. (Herbert Clark Hoover(1874 – 1964) fost președinte al SUA (1929 – 1933), inginer minier.
Constantin PREDESCU
[nggallery id=1902]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun