Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Sucursala Alba a AGIR și-a ales o nouă conducere. Alexandru Micaciu a fost ales în funcția de președinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

cugir08În sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” din Cugir s-a desfășurat, joi, Adunarea generală extraordinară a sucursalei Alba a Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR) – cu sediul la Cugir, eveniment pe a cărei ordine de zi s-a aflat un singur punct și anume, alegerea președintelui și a Consiliului Director al AGIR – sucursala Alba.

De menționat că sucursala Alba a AGIR a rămas fără președinte, după ce în cursul anului trecut, dr. ing. Mihai Sudrijan, cel care timp de peste 15 ani a deținut funcția de președinte al Sucursalei Alba a AGIR a trecut în lumea celor drepți.  La reuniunea au luat parte prof. dr. ing. Mircea Bejan – președintele filialei  Cluj a AGIR și prefectul Cornel Murg, acesta fiind și vicepreședinte al AGIR – sucursala Alba.

Participanții prezenți la adunarea generală au ales un Consiliu Director format din: 1 președinte, 5 vicepreședinți, 1secretar și 13 membrii, în următoarea componență: dr. ing. Alexandru Micaciu – președinte (directorul Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” Cugir). Cornel Murg, Emil Muntean, Toader Ulise, Dorin Scânteie, Radu Roșianu – vicepreședinți. Mariana Iviniș – secretar. Membrii: Aurel Voicu, Călin Curea, Mihaela Ciortea,  Liliana Dache, Mugurel Sârbu.

S-a hotărât de asemenea, ca următoarele orașe să-și desemneze câte un membru care să facă parte din Consiliul Director al sucursalei, astfel: Zlatna, Abrud, Câmpeni, Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Baia de Arieș. Președintele filialei Cluj a AGIR, Mircea Bejan și-a prezentat noua sa cartea intitulată ,,Ingineria artă sau meșteșug” și a făcut cadou câte un exemplar fiecărui membru AGIR prezent la eveniment.

Am reținut din prefața cărții un citat semnificativ care definește calitatea de inginer: ,,Ingineria este o mare profesie. Este fascinația de a vedea cum o plăsmuire a imaginației se transformă cu ajutorul științei într-un plan pe hârtie, ca apoi să se materializeze în piatră, metal sau energie. Ca apoi să creeze locuri de muncă și locuințe pentru oameni. Ca apoi să conducă la creșterea standardului de viață și la sporirea confortului. Acesta este înaltul privilegiu al inginerului”. (Herbert Clark Hoover(1874 – 1964) fost președinte al SUA (1929 – 1933), inginer minier.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=1902]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea