Actualitate
FOTO| SUBIECTE Simulare Bacalaureat 2022 la Matematică: Cerințele primite de elevii de profil REAL
SUBIECTE Simulare Bacalaureat 2022 la Matematică: Cerințele primite de elevii de profil REAL
CITEȘTE ȘI: Simulare BACALAUREAT 2022: SUBIECTE și BAREME la Matematică și Istorie, publicate pe Edu.ro
CITEȘTE ȘI: SUBIECTE Simulare Bacalaureat 2022 la Istorie: Ce au avut de rezolvat elevii de UMAN
Simularea Bacalaureatului 2022 la Matematică va începe marți, 29 martie 2022, de la ora 9:00, însă elevii vor putea intra în săli de la ora 8:30.
SUBIECTE MATEMATICĂ LA SIMULAREA BACALAUREATULUI 2022 MATE-INFO
SUBIECTE MATEMATICĂ LA SIMULAREA BACALAUREATULUI 2022 ȘTIINȚELE NATURII
SUBIECTE MATEMATICĂ LA SIMULAREA BACALAUREATULUI 2022 PROFIL TEHNOLOGIC
Simulările vor fi redactate, conform programei stabilite de examen stabilite, aprobată prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021. Programa pentru simulările de BAC 2022 este aceeași de anul trecut. Programele au fost anunțate încă de la finalul lunii august 2021, însă la matematică, profilul real, s-a scos conţinutul legat de inele, corpuri şi integrala definită; iar la profilul pedagogics-a renunţat la sisteme de ecuaţii liniare, prin ordinul nr. 5.151 privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de bacalaureat 2022.
În această săptămână se vor mai organiza simulări pentru examenul de Bacalaureat pentru disciplinele: istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Rezultate simulare BAC 2022 la Matematică
Rezultatele obținute de elevi la simularea Bacalaureatului 2022 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
CITEȘTE ȘI: Bacalaureat 2022: MODELE de subiecte și BAREME, pentru elevii de clasa a XII-a. CALENDARUL examenului
Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, doar în situații excepționale, în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.
Potrivit Ministerulului Educației, „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.
Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ
Doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
„Fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite inspectoratului școlar. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune”, conform procedurii amintite.

Actualitate
Majorarea salariilor minime în industria alimentară și agricultură. Ce trebuie să facă firmele până la data de 1 iunie
Majorarea salariilor minime în industria alimentară și agricultură. Ce trebuie să facă firmele până la data de 1 iunie
Salariile celor care lucrează în industria alimentară și în agricultură vor crește începând cu data de 1 iunie. Toate firmele care activează în aceste domenii trebuie să aibă pregătite actele necesare, până la această dată.
Vă prezentăm principalele repere pe care trebuie să le aibă în vedere firmele care activează în industria alimentară şi în agricultură până la data de 1 iunie.
1. În ce fel trebuie reflectată modificarea legii la nivel intern
Creșterea salariului minim pentru angajații celor care desfășoară pe teritoriul României activități în sectorul agricol și în industria alimentară definite de codurile CAEN enumerate în Legea nr. 135/2022 este dată prin chiar această lege și este obligatorie pentru acești angajatori, nu este rezultatul unui acord. Suficientă în acest caz poate fi o decizie colectivă a angajatorului, dar pot fi întocmite și acte adiționale pentru fiecare caz în parte, desigur, potrivit avocatnet.ro.
2. Ce transmitem în Revisal?
Conform HG nr. 905/2017, modificarea salarială se transmite în 20 de zile lucrătoare de la data producerii acesteia.
3. Salariul minim de 3.000 de lei se aplică tuturor angajaților acelor firme?
Da, indiferent cum sunt încadrați la angajatorii respectivi, salariul minim majorat e obligatoriu pentru toți. În lege nu se face niciun fel de distincție și formularea pare să înglobeze toți lucrătorii angajatorilor care au acele CAEN-uri.
4. Ar trebui începută o analiză preliminară a condițiilor pentru aplicarea facilităților fiscale
Dacă acordarea minimului de 3.000 de lei e obligatorie, acordarea facilităților fiscale la salariile angajaților din aceste industrii nu e obligatorie, ci dependentă de îndeplinirea, lună de lună, a unor condiții trasate în Legea nr. 135.
Vorbim de desfășurarea efectivă a activității pe măcar unul dintre codurile CAEN listate în această lege (în România, fiind irelevantă activitatea din alte state), de o cifră de afaceri din care cel puțin 80% să fie pe unul dintre acele CAEN-uri, iar aplicarea se face doar contractelor cu opt ore pe zi.
Actualitate
Tânăr vitezoman și fără permis, prins de polițiștii din Alba pe DJ107F: S-a ales cu DOSAR PENAL
Tânăr vitezoman și fără permis, prins de polițiștii din Alba pe DJ107F: S-a ales cu DOSAR PENAL
La data de 24 mai 2022, în jurul orei 18.00, polițiștii din Ocna Mureș, în timp ce acționau pe DJ 107F, în localitatea Războieni – Cetate, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Lunca Mureșului, care a depășit limita legală de viteză.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
Față de conducătorul auto cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
Actualitate
Combaterea evaziunii fiscale: Prioritate pentru Guvernul României. Nicolae Ciucă: „Concentrăm toată atenția”
Combaterea evaziunii fiscale: Prioritate pentru Guvernul României. Nicolae Ciucă: „Concentrăm toată atenția”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în ședința de Guvern, că din luna iulie devin obligatorii E-factura și Radarul Mărfurilor.
„Începând cu luna iulie devin obligatorii E-factura și Radarul Mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanțelor, am discutat cu șeful ANAF. Concentrăm toată atenția pe ceea ce înseamnă evaziunea fiscală și în felul acesta asigurăm un cadru de competitivitate cât se poate de corect și de onest”, a spus premierul Ciucă.
Noul președinte ANAF, Lucian Heiuș, a trimis recent în instituție o serie de instrucțiuni astfel încât inspectorii antifraudă că aducă cât mai mulți bani bugetul de stat.
Principalul obiectiv ANAF este „maximizarea colectării veniturilor bugetare” și în luna mai instituția trebuie să continue seria bună de rezultate obținute la începutul anului când s-a încasat cu 20% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, a transmis Heiuș.
Directorul ANAF spune că e nevoie, pentru ca instituția să-și atingă scopul unei colectări mai bune, de „măsuri de impulsionare privind declararea impozitului pe venit de către persoanele fizice”.
De asemenea, Heiuș spune că trebuie să se formeze „echipe mixte de control operativ” care să meargă la contribuabilii cu obligații fiscale „semnificative dar neachitate”.
„Echipele vor primi sarcini concrete privind contribuabilii de verificat și vor raporta zilnic rezultate obținute. Această activitate se va realiza în perioada 27-31 mai 2022”, se arată în adresă.
Proaspăt numit la șefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş a spus că trebuie direcţionate controalele acolo unde este marea evaziune fiscală, precizând că parcă lumea s-a săturat să vadă Antifrauda alergând după un comerciant care vinde doi covrigi şi un suc la colţul străzii.
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri
-
Sportacum 19 ore
FOTO: Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 3-2 (0-1), după o nebunie de meci | „Alb-negrii” au devenit campioni la juniori A1, după ce au întors de la 0-2, marcând decisiv în minutul 90+3
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Cetatea dacică de la Căpâlna ar putea fi restaurată: CJ Alba va prelua în administrare locația aflată pe lista monumentelor UNESCO
-
Ştirea zileiacum 19 ore
Cum a reușit o şoferiţă din Alba să demonstreze că a fost amendată ilegal: A fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mașini sub 6.000 de lei scoase la licitație, în Alba, de ANAF: Lista autoturismelor scoase la vânzare în mai
-
Politică Administrațieacum 20 de ore
Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Coliziune între două autoturisme la ieșire din Cunța
-
Actualitateacum 17 ore
Vouchere pentru persoanele vulnerabile: Când vor ajunge cardurile pentru alimente la români
-
Curier Județeanacum 24 de ore
26 mai. „Dorul, condiția românească a ființei”: Lansare de carte a părintelui George Remete la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Programul evenimentului
-
Curier Județeanacum 23 de ore
VIDEO| Lucrările de la Viaductul Aciliu de pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, pe ultima sută de metri: Când vor fi ridicate restricțiile de circulație
-
Curier Județeanacum 19 ore
FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front
-
Actualitateacum 23 de ore
Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus