FOTO ȘTIREA TA: O sculptură inedită pe un copac, din pădurea Mamut, amintește de celebrele figuri „Moai” de pe Insula Paștelui

O sculptură inedită, ce amintește de celebrele figuri de pe Insula Paștelui, poate fi văzută pe un copac din pădurea Mamut, din Alba Iulia.

În pădurea Mamut, de lângă Alba Iulia, iubitorii de plimbări în natură pot da peste o sculptură deosebită, pe un copac. Figura sculptată în trunchi ne duce cu gândul la statuile din rocă monolitică de pe Insula Paştelui care ne-au intrigat timp de secole.

ELIT

Figurile, cunoscute sub numele de „Moai”, au fost sculptate de către oamenii Rapa Nui pe o insulă chiliană din Oceanul Pacific. Estimările perioadei în care au fost sculptate aceste figuri din monolit variază, dar cei mai mulţi experţi sunt de acord că acest moment s-a produs undeva între anii 1100 şi 1500.

Cea mai înaltă figură construită este cunoscut sub numele de „Paro” şi are aproape 10 metri înălţime. Remarcabil, există peste 887 de Moai pe insulă. În timp ce comunitatea arheologică conştientiza încă din 1914, când a avut loc expediţia Mana cu Katherine Scoresby Routledge, că aceste capete de piatră au corpuri, demonstrarea acestui lucru pare să fi luat prin suprindere o parte din public.

Mihail David - 2020

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pagina noastră de Facebook sau pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...