Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Fenomen inedit într-o localitate din Alba. Vișin înflorit pentru a doua oară în acest an!

Ziarul Unirea

Publicat

în

La doar câteva zile după instalarea lunii august, când toată lumea credea că nu vom mai scăpa de ploi, iată că în Apuseni a apărut un semn al reînstalării primăverii. Fenomenul, ieșit din comun pentru această perioadă a anului, a avut loc în grădina unui locuitor din Abrud, unde a înflorit un vișin, deși se știe că acest tip de pom fructifer nu înflorește decât în lunile mai, iunie.

Proprietarul pomului misterios nu își poate explica cum s-ar fi putut produce acest fenomen : “Și eu, și cunoscuții mei ne-am mirat de acest fenomen al naturii, nu am mai auzit de așa ceva. Vișinul înflorit este o adevărată raritate, deoarece despre acest pom nu s-a mai auzit că ar fi avut vreodată flori în august. Am mai auzit de salcâm, de liliac înflorit vara târziu, dar de vișin, niciodată”, a spus acesta.

Bătrânii găsesc explicația vișinului înflorit în credința și supozițiile populare, conform cărora acesta prevestește o toamnă lungă și caldă și o iarnă mai târzie.

De obicei, în această perioadă, înfloresc copacii de vegetaţie spontană (castanii, liliacul) şi brânduşele, mai rar pomii fructiferi. Dacă pomii care înfloresc sunt fructiferi, atunci tradiţia populară spune că e nădejde de mai bine, iar semnele legate de înflorirea pomilor vara târziu se răstălmăcesc numai în bine, fiind semne de prosperitate, de belşug.

Specialiştii spun că fenomenul se datorează şocurilor termice suferite de plante ca urmare a diferenţei de temperatură de la o zi la alta, din cauza răcirii bruște și ploilor, urmate apoi de o creştere rapidă a valorilor din termometre.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Vulpe nonșalantă, la plimbare prin Cetatea Alba Carolina: Apariție surpinzătoare pe răcoare, la primele ore ale dimineții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vulpe nonșalantă, la plimbare prin Cetatea Alba Carolina: Apariție surpinzătoare pe răcoare, la primele ore ale dimineții Vulpea care își face veacul în zona Cetății Alba Carolina a fost surprinsă din nou la plimbare duminică dimineața, nu departe de Catedrala Reîntregirii. Citește și: FOTO ȘTIREA TA| „Turist” nocturn în Alba Iulia: Cumătra vulpe, plimbare la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea