Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Dacă RER VEST nu vine la albaiulieni, albaiulienii merg la RER VEST: Soluția gasită de mai mulți cetățeni în CRIZA GUNOAIELOR

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dacă RER VEST nu vine la albaiulieni, albaiulienii merg la RER VEST: Soluția gasită de mai mulți cetățeni în CRIZA GUNOAIELOR

Cetățenii din Alba Iulia au găsit o soluție inedită pentru criza gunoaielor din municipiu.

Devremece operatorul de salubritate, RER VEST & RETIM, nu ridica deșeurile din Municipiul Alba Iulia, cetățenii au decis să livreze ei sacii menajerei, în fața sediului din municipiu.

Electrica Furnizare Discount

Noul operator de salubritate, Asocierea RER VEST & RETIM, cunoscute ca firme de casă a PNL, își bate joc de contractul încheiat cu ADI Salubris, fără ca aceștia să ia o măsură.

Potrivit contractului, cu două săptămâni înainte de intrarea operatorului, aceștia trebuia să aibă deja distribuite 80% dintre pubele, lucru care, cu siguranță, nu s-a întâmplat.

„După cum am anunțat și în comunicatele anterioare publicate înainte de intrarea în operare, asigurăm o colectare zilnică a tuturor containerelor de la blocurile din Alba Iulia, ceea ce înseamnă mai mult decât dublu față de angajamentele contractuale.

Credem că încă nu este suficient pentru rezolvarea situației și o soluție reală necesită implicarea tuturor participanților din sistemul de management al deșeurilor (operatori de salubrizare, autorități publice locale, utilizatori). Toate punctele de colectare comune de la blocuri sunt dotate cu toate containerele prevăzute în contract.

Pentru clienții de la casele din Alba Iulia se asigură o colectare săptamânală pentru deșeurile reziduale (pubela neagră) și o colectare la două săptâmâni pentru deșeuri reciclabile (sacul galben). În plus, o data la două săptâmâni se golește containerul verde care conține ambalaje din sticlă.

Conform ultimelor date disponibile, în Alba Iulia sunt încheiate 8130 de contracte pentru case, din care au și primit pubela neagră un număr de 7418 de gospodării, ceea ce înseamnă 91%. Termenul standard de primire a pubelei negre la domiciliu, după încheierea contractului este de 7 zile.

Cu siguranță se pot ivi, din diferite cauze, probleme și disfuncționalități în colectare , pe care cetățenii le pot semnala pe canalele oficiale de comunicare fie telefonic la Call Center 0374885694, fie pe email la adresa [email protected] Vă asigurăm că toate situațiile semnalate sunt analizate și vor fi rezolvate în cel mai scurt timp posibil”, a transmis purtătorul de cuvând al RER VEST & RETIM.

Publicitate

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Intervenție promptă a Poliției Locale Alba Iulia în cazul unui bărbat căzut pe fosta trecere de pietoni de lângă pasajul din Cetate

Publicat

în

Intervenție promptă a Poliției Locale Alba Iulia în cazul unui bărbat căzut pe fosta trecere de pietoni de lângă pasajul din Cetate

Un echipaj al Poliției Locale Alba Iulia a intervenit, marți seara, în jurul orei 20.00, în cazul unui bărbat prăbușit pe fosta trecere de pietoni de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, din apropierea Pasajului din cartierul Cetate.

Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției imagini cu operațiunea de scoatere a omului din mijlocul traficului și aducerea sa în siguranță la marginea carosabilului.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit reprezentanții instituției, polițiștii au chemat ambulanța și au rămas langă cetățean până la ajungerea acesteia.

Potrivit martorilor, bărbatul era puțin recalcitrant.

„L-au tras polițiștii din drum si face scandal: Ce bă! Nu plec de aici!”, ne-a transmis albaiulianul.

Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| VISCOL în Apuseni: Peste 700 de gospodării fără curent electric. Deszăpezire „la fentă”

Publicat

în

 VISCOL în Apuseni: Peste 700 de gospodării fără curent electric. Deszăpezire „la fentă”

Furtuna de zăpadă care s-a pornit luni după masa în Apuseni a lăsat sute de gospodării fără electricitate, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe localități din Apuseni au rămas fără electricitate. Potrivit directorului SDEE Alba, Ceteraș Marius, la acest moment mai sunt 773 de consumatori nealimentați în comuna Poiana Vadului. La fața locului s-au deplasat echipele de la Electrica și se lucrează pentru remedierea defecțiunii.

Un cititor ziarulunirea.ro ne-a trimis imagini cu deszăpezirea, care spune el, nu se face cum trebuie pe drumul dintre Alba Iulia și Zlatna. „Așa se deszăpezește pe ruta Alba Iulia-Zlatna, că deh, plătim taxa de drum”, ne-a transmis omul indignat.

Electrica Furnizare Discount

Pe drumurile din zonă se circulă în condiții de iarnă, pe carosabil acoperit cu zăpadă între 1-3 cm. Se acționează cu autoutilaje dotate cu lame ți răspânditoare.

Reamintim că meteorologii au emis o avertizare Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabilă pentru județul Alba, până marți dimineața.

Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Șobolanii au pus stăpânire pe casa unui cetățean din Ighiu, după ce o „groapă” de gunoi „s-a format” la ușa sa

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Șobolanii au pus stăpânire pe casa unui cetățean din Ighiu, după ce o „groapă” de gunoi „s-a format” la ușa sa

Situație cumplită pentru un locuitor din Ighiu, județul Alba. „Anumiți” cetățeni s-au obișnuit să-și arunce gunoiul exact în fața ușii casei sale, iar în cele din urmă aceasta a fost invadată de șobolani, după ce o veritabilă „groapă” de gunoi s-a format în urma perseverenței de care concetățenii săi au dat dovadă.

„Anumiții” concetățeni au fost „dotați” cu pubele pe care înainte nu le aveau, problema este una mai veche, dar operatorul nu prea trece să le ridice din motive puerile, după cum declară un cetățean din zonă, iar cei ce au contribuit la formarea „gropii” de gunoi continuă să o facă nestingheriți și cu aceeași perseverență.

Electrica Furnizare Discount

Astfel cetățeanul din Ighiu a fost dat la propriu de șobolani afară și nevoit să se mute într-un alt imobil, cu o poartă mai jos ce e drept, dar stă cu frica în sân că și actualul spațiu locativ are să fie „prădat” de rozătoare, ș-atunci ce să mai facă? Să se mute la primărie?

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare