Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Dacă RER VEST nu vine la albaiulieni, albaiulienii merg la RER VEST: Soluția gasită de mai mulți cetățeni în CRIZA GUNOAIELOR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO ȘTIREA TA| Dacă RER VEST nu vine la albaiulieni, albaiulienii merg la RER VEST: Soluția gasită de mai mulți cetățeni în CRIZA GUNOAIELOR

Cetățenii din Alba Iulia au găsit o soluție inedită pentru criza gunoaielor din municipiu.

Devremece operatorul de salubritate, RER VEST & RETIM, nu ridica deșeurile din Municipiul Alba Iulia, cetățenii au decis să livreze ei sacii menajerei, în fața sediului din municipiu.

Noul operator de salubritate, Asocierea RER VEST & RETIM, cunoscute ca firme de casă a PNL, își bate joc de contractul încheiat cu ADI Salubris, fără ca aceștia să ia o măsură.

Potrivit contractului, cu două săptămâni înainte de intrarea operatorului, aceștia trebuia să aibă deja distribuite 80% dintre pubele, lucru care, cu siguranță, nu s-a întâmplat.

„După cum am anunțat și în comunicatele anterioare publicate înainte de intrarea în operare, asigurăm o colectare zilnică a tuturor containerelor de la blocurile din Alba Iulia, ceea ce înseamnă mai mult decât dublu față de angajamentele contractuale.

Credem că încă nu este suficient pentru rezolvarea situației și o soluție reală necesită implicarea tuturor participanților din sistemul de management al deșeurilor (operatori de salubrizare, autorități publice locale, utilizatori). Toate punctele de colectare comune de la blocuri sunt dotate cu toate containerele prevăzute în contract.

Pentru clienții de la casele din Alba Iulia se asigură o colectare săptamânală pentru deșeurile reziduale (pubela neagră) și o colectare la două săptâmâni pentru deșeuri reciclabile (sacul galben). În plus, o data la două săptâmâni se golește containerul verde care conține ambalaje din sticlă.

Conform ultimelor date disponibile, în Alba Iulia sunt încheiate 8130 de contracte pentru case, din care au și primit pubela neagră un număr de 7418 de gospodării, ceea ce înseamnă 91%. Termenul standard de primire a pubelei negre la domiciliu, după încheierea contractului este de 7 zile.

Cu siguranță se pot ivi, din diferite cauze, probleme și disfuncționalități în colectare , pe care cetățenii le pot semnala pe canalele oficiale de comunicare fie telefonic la Call Center 0374885694, fie pe email la adresa [email protected]. Vă asigurăm că toate situațiile semnalate sunt analizate și vor fi rezolvate în cel mai scurt timp posibil”, a transmis purtătorul de cuvând al RER VEST & RETIM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea