Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Asocierea RER Vest – RETIM îi „premiază” pe albaiulieni cu maldăre de gunoaie neridicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Asocierea RER Vest – RETIM îi „premiază” pe albaiulieni cu maldăre de gunoaie neridicate

Prin intermediul unui comunicat remis presei locale Asocierea RER Vest – RETIM anunța la sfârșitul lunii septembrie că a amplasat în mai multe locații din Alba Iulia containere dedicate colectării separate a deșeurilor ca un prim test al reacției cetățenilor la noua modalitate de lucru impusă de obligativitatea și necesitatea colectării selective începând cu data de 01.12.2021 .

Ulterior, viitorul operator de colectare și transport al deșeurilor municipale în zona 1 a județului Alba a adus la cunoștință opiniei publice faptul că s-au efectuat o serie de ridicări a deșeurilor și că s-a constatat un progres în vederea conștientizării obligativității și totodată necesității colectării selective.

Prin intermediul unui alt comunicat Asocierea RER Vest – Retim anunța faptul că în perioada 20 octombrie 2021 – 10 ianuarie 2022, organizează tombola „Transformă deșeurile în PREMII” pentru persoanele fizice din Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș, Teiuș, Sebeș și Cugir care încheie contractul de salubrizare.

În prezent constatăm prin intermediul unei fotografii, transmise de un cititor, faptul că firmele considerate de casă ale PNL-ului, Asocierea RER Vest – RETIM, îi „premiază” pe albaiulieni cu maldăre de gunoaie neridicate, la cel mai mare tarif din Regiunea Centru a României începând cu 1 decembrie, iar potrivit unor surse din cadrul primăriei Alba Iulia vechiul operator a fost cel care a ridicat deșeurile ca urmare a unei dispoziții emise de instituție și asocierea ce părea „salvatorul” în criza gunoaielor are un debut „promițător”. Ne „paște” oare o nouă criză a gunoaielor? Este acest „miros” al eșecului doar unul temporar?

Cetățenii au nevoie de o perioadă de învățare, de acomodare, până când își vor însuși această nouă metodă de lucru, dar cu toate acestea noul operator și-a asumat responsabilitatea de a ridica deșeurile de la punctele de colectare selectivă amplasate în Alba Iulia, indiferent de cum s-a efectuat selecția și de volum.

Ascierea RER VEST & RETIM a remis un drept la replică, fără să explice de ce nu au ridicat maldărele de gunoaie din imagine, deși aveau obligația să o facă, situația prezentată de cititorul ziarulunirea.ro fiind reală, Asocierea susținând că ”imaginea nu este repezentativă”:

Înțelegem din textul “În prezent constatăm prin intermediul unei fotografii, transmise de un cititor, faptul că firmele considerate de casă ale PNL-ului, Asocierea RER Vest – RETIM, îi „premiază” pe albaiulieni cu maldăre de gunoaie neridicate…” că afirmați că Asocierea RER Vest – RETIM operează deja în Alba Iulia și nu a ridicat deșeurile de la o anumită adresă, ceea ce este fals.

Pentru o corectă infomare a cititiorilor dvs, vă comunicăm că amplasarea a cinci seturi de containere dedicate colectării separate a deșeurilor reciclabile în municipiul Alba Iulia a fost un simplu test, care nu încurca cu nimic colectarea deșeurilor de către actualul operator. Situația prezentată în fotografia din articol nu este reprezentativă, mai ales că, după cum am informat anterior, colectările de la aceste puncte au dovedit că cetățenii municipiului Alba Iulia au înțeles necesitatea respectării și aplicării principiilor colectării separate a deșeurilor.

În plus, precizăm că Asocierea RER Vest – RETIM va începe colectarea efectivă a deșeurilor de de la data de 01.12.2021 pentru Zona 1 (care include și municipiul Alba Iulia). Pentru a veni în sprijinul primăriei și al cetățenilor, Asocierea și-a asumat un termen mai scurt pentru perioada de mobilizare – în care sunt semnate noile contracte de salubrizare și sunt realizate toate pregătirile logistice necesare pentru preluarea efectivă a colectării. Având în vedere că tarifele actualizate au fost aprobate de către AGA ADI Salubris Alba doar în data de 01.09.2021 pentru Zona 1, în loc de patru luni de mobilizare (o perioadă considerată optimă), noul operator a acceptat intrarea în colectare pentru Zona 1 în mai puțin de trei luni de la semnarea actelor adiționale încheiate cu autoritatea contractantă.

Va solicităm ca pe viitor, în cazul în care veţi publica şi alte articole legate de companiile RER Vest – RETIM Ecologic Service SA, să solicitaţi în scris un punct de vedere oficial. Vă asigurăm că vom răspunde cu celeritate, de asemenea în scris, incluzând toate informațiile solicitate.

Cu stimă,

Asocierea RER Vest – RETIM Ecologic Service SA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA Un camion a derapat și a rămas blocat spre Roșia Montană. Șoferul ar fi greșit drumul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un camion a derapat și a rămas blocat spre Roșia Montană. Șoferul ar fi greșit drumul Un accident rutier a avut loc marți dimineața, în Apuseni. Un camion a derapat și a rămas blocat spre Roșia Montană. Citește și: Aventură încheiată cu dosar penal, în Apuseni: Doi minori au scăpat ca prin urechile acului, după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea