Rămâi conectat

Sport

FOTO: „Stade de France”, pregătit pentru Franța – România, marele meci de debut la Euro 2016

Dan HENEGAR

Publicat

în

Franta - Romania Stade de France 7Cel mai mare stadion al Franței, „Stade de France”, este pregătit pentru marele meci de deschidere al Euro 2016, Franța – România de mâine seara.

Aici România va juca cel mai important meci al ultimului deceniu, în deschiderea Euro 2016, cu reprezentativa țării gazdă.

În timp ce la Ambasada României s-a inaugurat azi Casa Fotbalului Românesc, am pătruns pe impresionantul stadion din Saint Denis, un demers ce a lăsat în urmă destulă osteneală.

*Strictețe maximă

Agitație mare este la centrul de acreditare media, asaltat de sute de jurnaliști de pe întregul mapamond și situat în imediata apropiere a stadionului. Securitatea este maximă la pătrunderea în incinta arenei, jurnaliștii fiind controlați sever, aidoma filtrelor din aeroporturi, inclusiv prin scanarea legitimațiilor emise de UEFA. Deh, atentatele din noiembrie 2015 au lăsat urme adânci!

La stadion, se efectuau ultimele retușuri ale gazonului, erau instalate însemnele oficiale ale UEFA și steagurile celor două națiuni care deschid balul, tribunele fiind supravegheate atent de stewarzi.

În jurul împresionantei arene de 80.000 de locuri este liniște, dar se simte apăsarea startului unei competiții atât de importante.

Sunt aproape funcționale shopurile dedicate fanilor, iar din orice colț de stradă privești arena, chiar dacă nu ai treabă cu „sportul rege”, conștientizezi că „Stade de France” este pregătit să găzduiască o întâlnire pentru istorie.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=2255]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Cupa României, turul secund, în 7 august, Metalurgistul Cugir – CSU Alba Iulia | CSM Unirea Alba Iulia, meci cu CSM Deva

Dan HENEGAR

Publicat

în

În turul secund al Cupei României, miercuri, 7 august, la ora 17.30, este un derby „de Alba”, Metalurgistul Cugir – CSU Alba Iulia. CSM Unirea Alba Iulia se poate considera calificată mai departe întrucât are adversar pe „Cetate” pe CSM Deva, echipă care s-a retras din Liga 3 în această vară! „Alb-negrii” din Cetatea Marii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea