Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Sistem de parcare cu plată, în centrul municipiului Alba Iulia; vor fi create 94 de locuri între sediul BCR și magazinul Unirea

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În centrul municipiului Alba Iulia, între sediul BCR și magazinul Unirea, unde, în prezent, se lucrează pentru modernizarea și reconfigurarea zonei, a  fost montat și un sistem de parcare cu plată.

parcare centru Alba Iulia04În perimetrul delimitat de sediul BCR și magazinul Unirea vor fi create 94 de locuri de parcare, au anunțat reprezentanții Primăriei Alba Iulia, în septembrie 2014, când au demarat lucrările.

Proiectul are o perioadă de desfășurare de 12 luni și constă în reconfigurarea strazii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersectiilor, amenajarea a doua sensuri giratorii și crearea altor aproximativ 40 de locuri de parcare.

La final, partea intens circulată din faţa sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

În procesul de modernizare a zonei pietonale, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem de irigaţii.

Valoarea totală a contractului încheiat cu Elis Pavaje pentru întregul proiecte este de 4,67 milioane de lei, dintre care 1,4 milioane au fost prevăzuți pentru anul 2014. Finanţarea investiţiei va fi asigurată din bugetul local şi alte surse constituite conform legii.

Parcările cu plată, în atenția municipalității

În planurile administrației locale se regăsește si amenajarea a două parcări subterane sau supraterane, însă pentru aceste investiții trebuie găsite resurse financiare, astfel că va dura, a spus primarul Mircea Hava. Locațiile posibile pentru parcările respective ar fi în centrul orașului, zona Tribunalului Alba Iulia și Hotel Transilvania, și în cetate, ”în locul lui G2” cunoscut ca blocul ”Turturica”. Potrivit edilului, dacă se va reuși o astfel de investiție, numai în centrul orașului vor fi aproximativ 400 de locuri de parcare, peste 90 în zona magazinului Unirea (cu taxă) și 300, care ar putea fi găzduite de parcarea subterană din centrul orașului. ”Ne gândim foarte serios la ceea ce înseamnă parcările taxate”, a spus Hava, menționând că o să înceapă și ”o acțiune cu parcatul pe trotuar”, astfel încât șoferii care parchează pe spațiile interzise să fie sancționați. ”Asta nu va face altceva decât să disciplineze, nu înseamnă că vom lua milioane de lei”, a precizat acesta.

Un sistem de parcare cu plată s-a dorit implementat și în Cetatea Alba Carolina. Acesta a fost montat, însă, după câteva probleme, printre care și tehnice, nu a mai fost pus în aplicare. Primarul Mircea Hava a ajuns la concluzia că tariful de 2 lei pe oră, cu TVA inclus, nu merită ”oboseala”.

[nggallery id=579]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea