FOTO| Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Corneliu Olar, depus în Parlament: Colegii săi își iau rămas bun de la deputatul moților
Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Corneliu Olar, depus în Parlament: Colegii săi își iau rămas bun de la deputatul moților
Sicriul cu trupul neînsuflețit al deputatului moților, Corneliu Olar, a fost depus astăzi, 15 februarie, în clădirea Parlamentului României. Înmormântarea va avea loc vineri, în data de 18 februarie, în comuna Horea.
Corneliu Olar, deputatul moților, așa cum era cunoscut de aproape toată lumea a trecut la cele veșnice în seara zilei de 14 februarie 2022, după o lungă și grea suferință, luptând până în ultima clipă cu o boală cruntă și neiertătoare.
Olar a fost o figură emblematică pentru Țara Moților în ultimii ani, născut în comuna Horea, județul Alba, în urmă cu 62 de ani, el a fost un luptător constant ”cu arma legii” pentru drepturile moților, promovând în Parlamentul României numeroase legi în favoarea locuitorilor din Apuseni, una dintre acestea numindu-se chiar ”Legea Moților”.
Înaite de a ajunge parlamentar, Olar a fost consilier local și primar în comuna natală Horea, fiind printre puțini aleși din județul Alba care au reușit să obțină un mandat de primar după ce a candidat independent. Ulterior s-a înscris în fostul PD-L, partid care a fuzionat cu PNL.
Deși grav bolnav, Olar și-a continuat activitatea parlamentară, fiind memorabil un moment din anul 2019, când deși se afla sub tratament cu citostatice s-a dus în plenul Parlamentului, unde a fost imediat înconjurat de colegii săi liberali, care l-au îmbrătișat și l-au pupat.
PNL Alba, mesaj de condoleanțe
„Cu adâncă tristețe vă anunțăm decesul colegului nostru, Corneliu Olar – Deputatul Moților. Încă nu s-a inventat dicționarul cu toate cuvintele care să descrie loialitatea și atașamentul pe care Corneliu Olar le-a avut față de Țara Moților, de oamenii de aici, de cei care l-au făcut să dea, întotdeauna, totul, chiar până-n ultima clipă. Dincolo de chipul care n-a ascuns niciodată nimic, de omul care a spus mereu lucrurilor pe nume, rămân munca și realizările celui care n-a căutat niciodată gloria, dar va fi pomenit și amintit pentru totdeauna ca „Deputatul Moților”. Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis colegii săi de la PNL Alba.
Citește și: DOLIU în Alba: Corneliu Olar, deputatul moților, a trecut la cele veșnice
Născut la 18 aprilie 1959, în comuna Arada, judeţul Alba, acesta ar fi împlinit 63 de ani și era în politică de 30 de ani.
La alegerile locale din 1992 a câştigat un mandat de consilier local al comunei Horea (candidând independent), pentru ca alegerile din 1996 să îi aducă fotoliul de primar al localităţii, pe care l-a ocupat timp de 12 ani (până în anul 2008), când a candidat pentru un mandat de deputat pe listele PDL (partid la care a aderat din 2003), devenind astfel deputat de Alba, în colegiul uninominal numărul 5 (Apuseni – Teiuş).
Citește și: Mesaje de condoleanțe
În 2012, a pierdut alegerile în colegiu, în favoarea candidaţului PSD, dar a revenit în Parlament, în 2016, fiind primul pe lista PNL Alba pentru Camera Deputaţilor. La alegerile din 2020 a câștigat un nou mandat de deputat pe listele PNL Alba.
În primul mandat de deputat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Ilfov, a meseriaşilor din comuna natală, a unor oameni din Albac, Bucium, Sălciua şi al altor localităţi moţeşti, Olar a ridicat, pe cheltuiala proprie, în comuna Baloteşti, la Săftica, o “casă a moţilor”, botezată ulterior ”Ambasada Moţilor”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan