Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sepsi Sf. Gheorghe câștigă dramatic Cupa României, după loviturile de departajare! Dezamăgire imensă pentru „U” Cluj!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atmosferă senzațională pe „Municipalul” sibian, finala Cupei României dintre Sepsi Sf. Gheorghe și „U” fiind un adevărat spectacol, dar și o  confruntare dramatică, care a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se stabili câștigătoarea trofeului!

Sepsi Sf. Gheorghe și-a adjudecat al doilea trofeu consecutiv, la meciul de „adio” al antrenorului Cristiano Bergodi, impunându-se cu scorul de 5-4!  Sepsi s-a calificat în Conference League, iar una dintre CFR Cluj și Univesitatea Craiova nu va prinde Europa.

Portarul Roland Niczuly a fost eroul lui Sepsi, „căpitanul” apărând trei lovituri de departajare, iar „U” rămâne cu regrete imense, fiind aproape să ia Cupa României, după o așteptare de 58 de ani! O dezamăgire incomensurabilă a „alb-negrilor” care sperau să „pună șapca pe cupă”, dar au sfârșit în lacrimi, iar festivitatea de premiere s-a desfășurat cu tribune părăsite de suporterii „șepcilor roșii”.

A fost nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru această finală specială, la finele celor 120 de minute scorul fiind unul alb.

Gorcea, portarul clujean a parat o lovitură de pedeapsă executată de Rodriguez, iar printre marcatorii de la punctul cu var s-a afla și abrudeanul Ovidiu Bic. Portarul Niczuly a reușit și el să apere execuția lui Ely Fernandez. La 4-a, Aganovici a trimis peste, iar Ze Gomes avea șansa să ducă trofeul la Cluj, însă execuția sa a fost respinsă de același Niczuly. Goalkeeper-ul lui Bergodi a mai reușit o paradă cât Cupa României, la șutul lui Martici și trofeul va rămâne încă un an la Sf. Gheorghe

Tribune pline, peste 11.000 de spectatori, două treimi dintre fani fiind ai „șepcilor roșii”, clujenii fiind admirabili în tribune. „Alb-negru” a fost la putere pe arena de pe Cibin, dar nici fanii covăsneni, mult mai puțini, nu s-au lăsat mai prejos.  Au fost și scandări xenofobe, puține, dar și o scenografie specială a neobosiților suporterilor clujeni, un show pirotehnic de zile mari, totul pentru „simbolul inei inimi românești”. În distribuția studenților a fost titular abrudeanul Ovidiu Bic, iar albaiulianul Florin Ilie a fost rezervă.

În inima Ardealului, „U”, un simbol al Transilvaniei s-a luat la trântă cu istoria. Sepsi era favorită, având în palmares Cupa României și Supercupa, trofee cucerite anul trecut.

A fost și fotbal, o încleștare în care „U” a lovit în două rânduri barele (Thiam – 25 și Nistor – 33), iar Sepsi s-a considerat nedreptățită la „capul” lui Safranko (52) – fază cotroversată, Gorcea reținând balonul în preajma liniei porții. Meciul s-a stins în actul secund, teama și oboseala punându-și amprenta, dar s-a aprins iar în prelungiri când Tudorie (97) și Tescan (102) au fost aproape de golul izbăvitor.

Ediția 85 a Cupei României, prima finală jucată la Sibiu a fost și ultimul act în care s-au luptat două echipe din Ardeal, întâia oară în istorie!

Studenții au jucat prima finală din istorie, au fost de 5 ori până azi în ultimul act, ultima dată în 2015, și au cucerit trofeul în 1965!

Învingătoarea a fost premiată cu suma de 240.000 de euro, iar învinsa primește mai puțin cu 100.000

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea