FOTO: Seniorii căsniciilor, sărbătoriţi la Aiud

AIUD04Cele mai longevive cupluri din Aiud au păşit vineri, 11 martie, pragul restaurantului „LucK” pentru a fi sărbătorite de către administraţia locală, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie. Luminoşi şi încă plini de speranţă, „mirii de aur” au păşit în sala de bal, unde au fost primiţi de primarul Mihai Horaţiu Josan cu tradiţionalele diplome de excelenţă oferite de Primăria municipiului Aiud şi cadourile făcute de Serviciul de Ajutor Maltez din România, filiala Aiud, serviciu care colaborează cu administraţia municipală încă de la prima ediţie a acestei manifestări.

Cuplurile sărbătorite la împlinirea a jumătate de veac de căsnicie au primit flori şi s-au bucurat de un spectacol oferit de artiştii grupului „Melodis” al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu”. Admiraţia faţă de cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi-a exprimat-o şi primarul municipiului Aiud, ing. Mihai Horaţiu Josan, care, între altele, a declarat:

INFORMARE COVID-19

De fiecare dată când am ocazia să înmânez diplome cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie, trăiesc unul din puţinele momente frumoase din activitatea de primar. Mă bucur că pot să vă felicit pentru faptul că aţi reuşit, timp de 50 de ani, să staţi unul lângă celălalt. Asta înseamnă dragoste, înţelegere, sprijin reciproc, ajutor moral şi material. În dumneavoastră, generaţiile care vă urmează au un exemplu demn de urmat. Greutăţile ce vi s-au ivit în cale nu au reuşit să vă dezbine, ba mai mult, cu şi prin iubire, aţi reuşit să le depăşiţi cu succes. Întotdeauna împreună. Prin ceea ce sunteţi şi prin faptul că sunteţi, aţi devenit părinţii spirituali ai comunităţii noastre. O pildă despre cum să iubeşti şi cum să trăieşti… Vă dorim să trăiţi la fel ca până acum, mulţi, mulţi ani de fericire. Cetăţeni, în spiritul iubirii care vă leagă, sunt onorat să vă declar încă o dată căsătoriţi!”.

Îmbrăcaţi la patru ace, sărbătoriţii cu care am stat de vorbă ne-au spus că secretul căsniciei lor constă în dragoste, respect, răbdare şi copii. „În atâţia ani de căsnicie, ajungi să-ţi cunoşti partenerul ca pe tine însuţi. O căsnicie va rezista zeci de ani dacă partenerii de viaţă vor face tot posibilul să se înţeleagă”, ne-a completat unul dintre participanţii la festivitate, care ne-a mai mărturisit că nu ştie cum au trecut cei 50 de ani de căsnicie.

În cadrul manifestării organizate de administraţia locală, primarul Mihai Horaţiu Josan a înmânat Diploma de excelenţă cetăţenilor de onoare ai municipiului, celor şapte veterani de război aflaţi în viaţă şi celor mai în vârstă cetăţeni care trăiesc în municipiu. Este vorba despre Gheorghe Mureşan, care se apropie de impresionanta cifră de 100 de ani de viaţă, şi despre două femei, Iuliana Egyad, care nu peste mult timp ajunge la 100 de ani, respectiv cea mai vâstnică doamnă din Aiud, Cătălina Tat, care a depăşit 101 ani.

Dorel LAZĂR

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Pdl 14 martie 2016 at 20:59

Ce putea sa mai faca asul primarilor din Ro, o diploma…luavar dracu de nesimtiti

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...