Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Şcoala altfel la Poşta Română – Oficiul Judeţean Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două clase de elevi (a II-a şi a III-a), de la Colegiul Tehnic “Apulum”, împreună cu dascălii Adriana Nadiu şi Alexandra Popa, au vizitat ieri Oficiul Judeţean de Poştă Alba şi Oficiul Judeţean Business Unirea.

Scoala altfel Posta Romana Alba (3)La Alba Iulia, copiii au fost primiţi de directorul Oficiului Judeţean de Poştă Alba, ec. Ioan Florea şi de angajaţi ai unităţii, care le-au prezentat oaspeţilor fluxul tehnologic al instituţiei.

Elevii au văzut cum clienţii poştei apelează la diferite servicii ale instituţiei, iar ceea ce ei trimit ajunge în ţară sau dincolo de graniţele ei. În sala de şedinţe a Oficiului Judeţean de Poştă Alba, copiii au primit câte o felicitare pentru familie, o carte poştală pe care o vor folosi la concursul “Cărţile poştale îţi arată lumea”, organizat de Poşta Română şi alte cadouri – creioane colorate, acuarele, pixuri, bomboane, suc şi alte surprize.

Copiii au înţeles cum trebuie să completeze o carte poştală şi cum se întocmeşte şi se trimite o scrisoare, în ţară şi în străinătate. Totodată, mici oaspeţi au avut ocazia să vizioneze un film despre istoria Poştei Române. Directorul OJP Alba, Ioan Florea, le-a vorbit elevilor despre serviciile poştei.

“Căile de comunicaţie au apărut din dorinţa transmiterii ştirilor, circulaţiei mărfurilor şi călătorilor. Serviciile organizate au apărut din nevoia de a parcurge în scurt timp şi în condiţii de siguranţă anumite distanţe.

În ţara noastră, au fost atestate încă din perioada de dinaintea cuceririi Daciei de Imperiul Roman o serie de drumuri naturale cu scop comercial şi militar, de-a lungul apelor. O reţea de drumuri a fost construită după cucerirea Daciei şi a fost introdus serviciul poştal cu organizare similară celui din restul Imperiului Roman. Mai târziu, poşta a înregistrat un moment de declin şi dezorganizare, a reapărut în secolul al XIV-lea, odată cu constituirea statelor feudale independente Moldova şi Ţara Românească.

Domnitorii români au dus mereu o politică externă activă şi erau la curent cu toate evenimentele internaţionale din acele timpuri. Ei aveau curieri cunoscuţi sub numele de „călăraşi” şi „lipcani”, care străbăteau repede distanţe mari. Poşta din acele vremuri satisfăcea doar nevoile statului, ale dregătorilor şi solilor străini şi foarte rar ale particularilor”, a spus Ioan Florea. Cei mici au plecat încântaţi de ceea ce au văzut la Oficiul Judeţean de Poştă Alba, dar şi de cadourile pregătite de gazde.

A.D.

[nggallery id=306]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea