Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| Războiul împotriva consumului de droguri: 20 de poliţişti locali din Alba Iulia, formaţi în domeniul antidrog

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba a desfăşurat, în perioada 11-13 martie 2014, sesiunea „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri”, destinată personalului Poliţiei Locale Alba Iulia. Adresată  unui număr de 20 de poliţişti locali, sesiunea a însumat 20 ore de învăţare (3 zile) şi s-a desfăşurat la sediul Poliţiei Locale Alba Iulia. Obiectivul general al cursului a fost îmbunătăţirea competenţelor în domeniul prevenirii consumului de droguri în comunitate.

La finalul sesiunii de formare, poliţiştii locali au dobândit cunoştinţe teoretice şi abilităţi, care să faciliteze abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate.

Finalitatea formării a adus participanţilor: cunoaşterea aspectelor legate de importanţa prevenirii, în raport cu drogurile, noţiuni şi concepte utilizate în prevenirea consumului de droguri; familiarizarea cu principalele categorii de substanţe şi efectele acestora; dobândirea de cunoştinţe referitor la cadrul legal şi sistemul de coordonare a răspunsului instituţional în domeniul drogurilor; cunoaşterea modalităţilor de a dezvolta abilităţi de viaţă: presiunea grupului, factori de risc şi de protecţie, convingerea normativă, comunicarea, decizie informată, asertivitatea de a face faţă problemelor; cunoaşterea obiectivelor prioritare pentru realizarea prevenirii consumului de droguri în mediul comunitar şi abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate; identificarea principalelor etape în planificarea, implementarea şi evaluarea proiectelor cu specific antidrog.

„Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică şi a altor specialişti din strucuri cu atribuţii în domeniu”, transmit reprezentanţii instituţiei.

[nggallery id=1278]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea