Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Președintele Klaus Iohannis a revenit la schi, în Munții Șureanu. A fost fotografiat în timp ce stătea din nou la rând, la telescaun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis s-a relaxat din nou la schi în Munții Șureanu, din județul Alba. Șeful statului a fost fotografiat, sâmbătă, în timp ce aştepta la rând ca orice schior, pentru a urca cu telescaunul în vârful unei pârtii de pe domeniul schiabil Şureanu.

Președintele României pare să fi făcut un obicei din a veni să schieze în această zonă, numită și ”Elveția României”. De ani buni, pârtiile din Munții Șureanu sunt unul dintre locurile preferate de el. De asemenea, acesta nu a lipsit nici de la ”Zilele Zăpezii”, ce au avut loc la sfârșitul lunii trecute pe domeniul schiabil Șureanu.

Starea pârtiilor de la Șureanu este foarte bună. Există foarte multă zăpadă, iar sezonul continuă în cele mai bune condiții bune.

Potrivit primarului comunei Șugag, președintele Klaus Iohannis s-a interesat personal de situația drumului către domeniul schiabil Șureanu. Primăria Șugag face eforturi pentru preluarea drumului de la Romsilva în vederea reabilitării, însă fără prea mare succes.

Citiți și Președintele Klaus Iohannis s-a interesat personal de situația drumului către domeniul schiabil Șureanu

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din opt pârtii care însumează 11 kilometri. În prezent, șase sunt funcționale.

Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor.

Domeniul Schiabil din Munţii Şureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiţii private. Aici există asistenţă Salvamont, şcoală de schi şi snowboard, centre de închiriere, restaurante şi câteva unităţi de cazare.

Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Distanţa de la Sebeş este de 82 de kilometri şi poate fi parcursă în circa două ore. Între Sebeş şi lacul Oaşa (62 km), drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice maşină.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea