Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: PNL Alba și-a lansat candidatul pentru Primăria Sebeș. Dorin Nistor: ”Vă promit un singur lucru, voi face tot cea ce alții doar v-au promis!”

Publicat

în

Miercuri, 20 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Lucian Blaga, a avut loc lansarea candidatului pentru Primăria Sebeș, reprezentantul organizației fiind Dorin Nistor. Acesta i-a avut alături la eveniment pe liderii județeni Mircea Hava, Florin Roman, Ion Dumitrel și Marius Hategan.

lansare PNL Sebes004

Arhiplină, așa a fost sala mare a Centrului cultural ”Lucian Blaga” la lansarea candidaturii lui Dorin Nistor (PNL) la fotoliul de primar al municipiului Sebeș. Cu sobrietate dar foarte deciși, membrii echipei PNL Sebeș, inclusiv viceprimarul Adrian Bogdan, despre care circulau destule zvonuri că ar pleca de fapt la alt partid, și-au exprimat încrederea că Dorin Nistor este cea mai bună soluție pentru a face din Sebeș un oraș propice nu numai dezvoltării industriei, ci și dezvoltării serviciilor și infrastructurii urbane.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Sunt convins că Dorin Nistor este cel mai bun candidat”, a pus punctul pe ”i” Adrian Bogdan.

Tot el a dat și tonul luărilor de poziție menite să destrame orice temere că Dorin Nistor va ”vinde” Sebeșul Albei Iulia, zvonuri lansate de adversarii politici și electorali ai lui Dorin Nistor. Dar, le-a spus Florin Roman, președintele PNL Alba, trebuie să se înțeleagă că împreună – Alba Iulia, Sebeșul și Vințul de Jos vor putea crea un pol de dezvoltare economică și culturală de cel puțin 100.000 de locuitori, sporind astfel șansele de mai bine. Fără ca vreuna dintre localități să-și piardă identitatea.

Ideea a fost reluată și dezvoltată de Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia și președintele PNL Alba care le-a reamintit celor prezenți câteva dintre ratările administrației actuale a municipiului Sebeș: refuzul de a participa la sistemul de transport dezvoltat prin AIDA – TL care ar fi ușurat naveta celor 2.000 de persoane din Sebeș și din Alba Iulia care zilnic parcurg cei 15 km dus-întors la și de la locul de muncă. Un sistem de transport bine pus la punct este favorabil dezvoltării culturii, educației, serviciilor și turismului. De asemenea, aceiași diriguitori de astăzi ai Sebeșului nu s-au alăturat Asociației Apa Alba prin care s-a accesat un proiect de dezvoltare a rețelelor de apă și canalizare în cîteva zeci de localități ale orașului. Au preferat enclavizarea, de ce, nu se știe. La Sebeș, le-a mai spus Mircea Hava, în anii trecuți au fost accesate fonduri europene de 2 euro/locuitor,  ceea ce este o dovadă clară de nepricepere.

Diriguitorii de astăzi ai Sebeșului se laudă cu industria. ”E foarte bine că avem industrie, dar ar fi foarte bine ca aceste locuri de muncă să fie plătite ceva mai bine. Este un adevăr care iese încet-încet la iveală. La Sebeș, oamenii au fost lăsați deoparte de industrie. Din banii care se adună la buget din aceste industrii, administrația actuală nu s-a priceput să construiască nicio creșă, nicio grădiniță, nu a modernizat spitalul ori școlile, iar drumurile și rețelele de utilități se repară foarte greu. Acesta este Sebeșul de dincolo de industrie. Eu îmi propun, bazându-mă pe această industrie, să folosesc bugetul local pentru a face din Sebeș un oraș plăcut, primitor, curat în care oamenilor să le placă să locuiască și după cele 8 ore pe care le petrec la muncă. Și, de ce nu, să-i atragă aici și pe alții. Și voi folosi și experiența pe  care o am în atragerea fondurilor europene pentru că orice sursă de finanțare ieftină trebuie exploatată, așa cum a fost exploatată la Alba Iulia. (…) Vă promit un singur lucru, voi face tot cea ce alții doar v-au promis”, a fost angajamentul pe care Dorin Nistor și l-a luat și spre îndeplinirea căruia se îndreaptă, alături de o echipă de candidați (deocamdată) la consiliul local aleși pentru calitățile de profesionițti și dăruirea de care au dat dovadă în activitatea lor de zi cu zi de până acum.

[nggallery id=1977]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

Publicat

în

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

În cursul acestei veri, cel târziu în august, Complexul Balnear de la Ocna Mureș își va deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în funcție de cât de repede va fi livrat transformatorul de care băile au nevoie, Baza de Tratament și Agrement se va deschide în luna iulie sau cel târziu la începutul lui august.

„Suntem pe ultima sută de metri, însă avem și câteva luni de întârziere. Noi am programat să dăm drumul acestei investiții undeva la sfârșitul lunii mai, însă cel mai probabil n-o să putem deschide decât pe sfârșitul lunii iulie sau în august. nu depinde doare de noi, investiția este în procent de 99% gata, însă depindem de un anumit transformator care trebuie adus din străinătate și după cum știți războiul din Ucraina îngreunează fabricarea acestui transformator, pentru că sunt anumite componente speciale care trebuie aduse din altă parte. Fabricantul ne-a promis că în perioada 10-15 iunie o să-l avem și vom putea deschide pe sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. În vara acestui am vom deschide acest Complex Balnear”, a spus Silviu Vințeler la Radio Unirea FM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul Silviu Vințeler a spus că plățile sunt la zi, nu sunt datorii, atât Consiliul Județean că și Consiliul Local și-au achitat fiecare partea de contribuție pentru investiție, probleme sunt doar cu întârzieri de livrare ale unor produse care trebuie montate la Baza de Tratament.

Potrivit edilului la acest moment se lucrează la alimentarea cu saramură a celor două bazine interioare, iar în momentul în care va fi curent vor începe probele tehnologice.

„Noi direct vom încerca să pornim cel puțin cu 30-35 de persoane acolo, vedem cum creștem acest număr de persoane, pentru că nu vor fi suficienți. O să avem mai multe discuții cu partenerul nostru, Consiliul Județean, să stabilim și partea de organigramă, în următoarea perioadă și partea de proceduri pe care le facem noi în regie proprie și pe care le vom concesiona unor operatorii privați.

Cel mai important lucru în această bază de tratament este partea medicală. Noi am numit-o Baza de Tratament și Agrement, dar vrem să ne axăm cel mai mult pe partea medicală, pentru că saramura de la Ocna Mureș și saramură scoasă din adâncime are proprietăți mai diferite față de alte băi care fac aceste tratamente. Această saramură conține și sulf și alte componente care sunt foarte benefice pentru anumite tratamente medicale”, a mai declarat Silviu Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă.

„Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția la Ocna Mureș se poate face acest lucru. O să avem mai multe proceduri medicale: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj, saună umedă sau uscată, bazine cu apă sărată la diferite salinități și diferite temperaturi, o să fie un bazin special pentru tratament care va avea o salinitate mai mare și temperatură mult mai mare a apei. Dacă discutăm de partea de agrement avem bazine mari, cu apă sărată și apă dulce care vor fi încălzite la diferite temperaturi în funcție de condițiile care trebuie create”, a spus edilul din Ocna Mureș despre facilitățile Complexului.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Publicat

în

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Doctorul Hurani Mujid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipial Aiud, începând de azi, 25 mai.

„Începând de astăzi, 25 mai 2022, domnul Dr. Hurani Majid revine pe postul de director medical în cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe această cale îi mulțumim pentru activitate domnului Dr. Burchiu Daniel și îi transmitem mult succes noului director medical!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

În trecut, medicul primar cardiolog Hurani Majid, alături de colega sa Dr. Groza Ioana, a fost implicat într-o premieră medicală la Spitalul din Aiud și anume salvarea unui pacient de 70 de ani, prin aplicarea trombolizei farmacologice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare