Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: PNL Alba și-a lansat candidatul pentru Primăria Sebeș. Dorin Nistor: ”Vă promit un singur lucru, voi face tot cea ce alții doar v-au promis!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 20 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Lucian Blaga, a avut loc lansarea candidatului pentru Primăria Sebeș, reprezentantul organizației fiind Dorin Nistor. Acesta i-a avut alături la eveniment pe liderii județeni Mircea Hava, Florin Roman, Ion Dumitrel și Marius Hategan.

lansare PNL Sebes004

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Arhiplină, așa a fost sala mare a Centrului cultural ”Lucian Blaga” la lansarea candidaturii lui Dorin Nistor (PNL) la fotoliul de primar al municipiului Sebeș. Cu sobrietate dar foarte deciși, membrii echipei PNL Sebeș, inclusiv viceprimarul Adrian Bogdan, despre care circulau destule zvonuri că ar pleca de fapt la alt partid, și-au exprimat încrederea că Dorin Nistor este cea mai bună soluție pentru a face din Sebeș un oraș propice nu numai dezvoltării industriei, ci și dezvoltării serviciilor și infrastructurii urbane.

”Sunt convins că Dorin Nistor este cel mai bun candidat”, a pus punctul pe ”i” Adrian Bogdan.

Tot el a dat și tonul luărilor de poziție menite să destrame orice temere că Dorin Nistor va ”vinde” Sebeșul Albei Iulia, zvonuri lansate de adversarii politici și electorali ai lui Dorin Nistor. Dar, le-a spus Florin Roman, președintele PNL Alba, trebuie să se înțeleagă că împreună – Alba Iulia, Sebeșul și Vințul de Jos vor putea crea un pol de dezvoltare economică și culturală de cel puțin 100.000 de locuitori, sporind astfel șansele de mai bine. Fără ca vreuna dintre localități să-și piardă identitatea.

Ideea a fost reluată și dezvoltată de Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia și președintele PNL Alba care le-a reamintit celor prezenți câteva dintre ratările administrației actuale a municipiului Sebeș: refuzul de a participa la sistemul de transport dezvoltat prin AIDA – TL care ar fi ușurat naveta celor 2.000 de persoane din Sebeș și din Alba Iulia care zilnic parcurg cei 15 km dus-întors la și de la locul de muncă. Un sistem de transport bine pus la punct este favorabil dezvoltării culturii, educației, serviciilor și turismului. De asemenea, aceiași diriguitori de astăzi ai Sebeșului nu s-au alăturat Asociației Apa Alba prin care s-a accesat un proiect de dezvoltare a rețelelor de apă și canalizare în cîteva zeci de localități ale orașului. Au preferat enclavizarea, de ce, nu se știe. La Sebeș, le-a mai spus Mircea Hava, în anii trecuți au fost accesate fonduri europene de 2 euro/locuitor,  ceea ce este o dovadă clară de nepricepere.

Diriguitorii de astăzi ai Sebeșului se laudă cu industria. ”E foarte bine că avem industrie, dar ar fi foarte bine ca aceste locuri de muncă să fie plătite ceva mai bine. Este un adevăr care iese încet-încet la iveală. La Sebeș, oamenii au fost lăsați deoparte de industrie. Din banii care se adună la buget din aceste industrii, administrația actuală nu s-a priceput să construiască nicio creșă, nicio grădiniță, nu a modernizat spitalul ori școlile, iar drumurile și rețelele de utilități se repară foarte greu. Acesta este Sebeșul de dincolo de industrie. Eu îmi propun, bazându-mă pe această industrie, să folosesc bugetul local pentru a face din Sebeș un oraș plăcut, primitor, curat în care oamenilor să le placă să locuiască și după cele 8 ore pe care le petrec la muncă. Și, de ce nu, să-i atragă aici și pe alții. Și voi folosi și experiența pe  care o am în atragerea fondurilor europene pentru că orice sursă de finanțare ieftină trebuie exploatată, așa cum a fost exploatată la Alba Iulia. (…) Vă promit un singur lucru, voi face tot cea ce alții doar v-au promis”, a fost angajamentul pe care Dorin Nistor și l-a luat și spre îndeplinirea căruia se îndreaptă, alături de o echipă de candidați (deocamdată) la consiliul local aleși pentru calitățile de profesionițti și dăruirea de care au dat dovadă în activitatea lor de zi cu zi de până acum.

[nggallery id=1977]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 7 MAI 2024: 390 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 7 MAI 2024: 390 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea