FOTO: Peste 40 de echipaje din toată țara au luat startul în “Cupa Off Road-Împreună pentru Mateo”! Toate încasările au fost donate pentru ca băiețelul să zâmbească în continuare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pasionații de off-road din Cugir, împreună cu asociația „Ține de tine” au organizat duminică, 30.04.2017 un concurs de off road cu strângere de fonduri pentru Mateo, copilul în vârstă de 8 ani din Cugir care s-a născut cu leziuni cerebrale și are mare nevoie de ajutor în tratarea celor 8 diagnostice pe care le are. 

USR - Alegeri parlamentare 2020

Evenimentul s-a desfășurat pe Dealul Cetății, din orașul Cugir. Aproape 50 de echipaje de off Road din întreaga țară s-au reunit la Cugir, uniți de data aceasta  nu doar de pasiunea pentru Off Road, ci de umanitate, competiția de duminică fiind dedicată lui Mateo.

Intitulat “Cupa Off Road-Împreună pentru Mateo”, evenimentul s-a dorit a fi un apel la solidaritate, motiv pentru care organizatorii au avut în vedere să asigure accesul inclusiv al publicului larg, a curioșilor și admiratorilor acestor competiții. Astfel, în prima parte a zilei, începând de la ora 9, echipajele au luat startul de pe platforma din spatele Cetății și au parcurs un traseu prin pădure, pe ruta Fețeni,- Baldele- Romoșel- Pișchinți.

De la ora 11, publicul larg a fost așteptat în spatele cetății cu suc, limonadă, cafea, gogoși, brioșe, clătite, mici și bere. Cei care au fost mai îndrăzneți au putut răspunde provocării lansate de organizatori de a fi copiloți într-una din mașinile de Off Road, într-un scurt tur al zonei Cetății. A fost organizată inclusiv o TOMBOLĂ la care s-au câștigat diverse lucruri. Toate încasările obținute vor fi donate pentru Mateo.

”16.248 euro! Atât a reușit să strângă împreună cu dumneavoastră, până acum, Asociația „Ține de Tine!” pentru a putea acoperi costurile intervențiilor și echipamentelor de care are nevoie Mateo aflat acum într-un scaun cu rotile, dar mereu cu zâmbetul pe buze și, chiar dacă este diagnosticat cu 8 boli, cu puterea de a spune „sunt fericit!”. Meritul este în totalitate al dumneavoastră, al tuturor celor care ați ales să îl ajutați pe băiat și vă mulțumim în numele lui pentru asta.” au transmis pe facebook membrii Asociația „Ține de Tine!.

Mateo urmează să sufere o operație la coloană, estimată între 48.000-60.000 dolari, fără a fi inclus transportul în condiții speciale care și el este foarte scump. În perioada următoare familia va efectua pentru Mateo analizele cerute de clinica americană unde poate fi făcută operația, urmând a fi stabilit costul exact și o posibilă programare a intervenției.

Concursul s-a desfășurat ca o întâlnire prietenească a pasionaților de off road și a fost structurat pe două clase: standard și open hard și a conținut o probă de traseu pe track cu final într-o probă specială de trial.

Foto: facebook Sorin Lobonț

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419