Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 200 de persoane au petrecut la Căminul Cultural din Șibot, de ,,Ziua Internațională a Vârstnicilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

1 Octombrie – Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice – a fost prilej de mare sărbătoare și bucurie pentru cei peste 200 de seniori din Șibot, cărora administrația locală, prin primarul Ilie Tomuș și viceprimarul Marcel Filimon, le-a pregătit o aniversare deosebită la Căminul Cultural.

Printre cei care  s-au simțit cu totul speciali la acest eveniment au fost cele două cupluri (familia Popa din Sărăcsău și familia Herlea din Balomir), familii care au aniversat în acest an 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

În semn de prețuire și de exemplu pentru familiile mai tinere au fost felicitați, li s-a urat și cântat ”La mulți ani!”, iar primarul Ilie Tomuș le-a oferit din partea administrației locale câte un premiu de 300 de lei. După urările de sănătate rostite de primar și viceprimar, a luat cuvântul preotul paroh Cosmin Șandru, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, deputatii Sorin Bumb și Florin Roman, senatorul Alexandru Pereș, secretarul general al PNL Alba, Marius Haegan.

Prin mesaje emoționante, vorbitorii i-au felicitat pe cei prezenți și le-au făcut urări, arătând că este obligația celor care reprezintă astăzi administrația locală, dar și societatea în ansamblul ei să găsească mai multe soluții concrete pentru ameliorarea condițiilor de trai ale persoanelor vârstnice, prin prelungirea perioadei de viață activă.

„Avem datoria să ne schimbăm atitudinile și percepțiile față de persoanele vârstnice și să creăm acele punți de solidaritate între generații, care să asigure păstrarea demnității umane pe tot parcursul vieții”, arăta președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. La rândul său, părintele Șandru le transmitea participanților: ”De ziua voastră, vă urez din toată inima ca Dumnezeu să vă dea multă sănătate, o viață cât mai bună și mai lungă împreună cu generațiile care urmează, o viață plină de bucurii alături de cei dragi”.

Petrecerea a continuat mai multe ore cu o masă festivă oferită în cinstea tuturor vârstnicilor, amintiri, dans, muzică populară  interpretată de formația locală Flavius Paraschiv și solista Ancuța Matei , timp în care mulți dintre aceștia s-au simțit ca în vremurile bune ale tinereții. De un mare interes s-a bucurat tombola organizată de primăie, care a oferit premii interesante, dar și utile pentru toți cei prezenți la sărbătoare. Au mai participat la eveniment: consilierul județean Adrian Negruțiu, consilierii locali Marian Fleșeriu și Mihai Macarie.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=4637]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea