Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Ocnamureșeanul Bela Bartha, evoluție convingătoare pentru România în Golden League | „Tricolorii”, eșec cu Turcia, 2-3, la Brașov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florian Bela Bartha, voleibalistul ocnamureșean în vârstă de 22 de ani, a avut o evoluție convingătoare în partida din Golden League de la Brașov, România – Turcia, scor 2-3. Centrul legitimat la Dinamo București, recent și-a prelungit contractul, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai „tricolorilor”, trecându-și în cont 7 puncte.

Din efectivul naționalei face parte și Tudor Balu (19 ani), care s-a și pregătit sub comanda selecționerului Stelian Stancu până la plecarea în Portugalia. Ridicătorul care a promovat în Divizia A1 cu Corona Brașov și-a amânat însă debutul în prima reprezentativă, fiind prins cu examenele de Bacalaureat și va reveni în efectivul României înaintea participării la Campionatele Europene.

Lotul României este într-un cantonament prelungit la Brașov, în perioada 15 mai – 25 iunie, în vederea jocurilor din cadrul Golden League 2023. Conform doarvolei.ro, în fața unei săli pline, la Brașov, cu peste 1000 de spectatori alături, România a jucat extrem de curajos în fața Turciei și a reușit să conducă la un moment dat cu 2-1 la seturi. Din păcate, din setul al patrulea turcii au început să apese pe serviciu și „tricolorii” au făcut câteva greșeli, suficiente pentru a trimite meciul în decisiv. România a avut o prestație de apreciat, iar Alex Rață și-a trecut în cont 22 de puncte.

Scor final: România – Turcia 2-3 (18-25, 25-23, 27-25, 19-25, 6-15). Au jucat pentru România: Rață (22), Bala (12), Aciobăniței (9), B. Bartha (7), Vologa (6), Bălean (5), Cherbeleață (3), Iftime (2), Cl. Dumitru (2), R. Călin (1), Diaconescu (libero), Kantor (libero). Nu a jucat: Butnaru. Antrenor: Sergiu Stancu.

Până în prezent, România a pierdut în Portugalia (0-3), în Danemarca (0-3), a învins în Turcia (3-2), a fost învinsă de reprezentativa semilunei (2-3, la Brașov) și mai are meciuri pe teren propriu cu Danemarca (miercuri, 14 iunie) și Portugalia (duminică, 18 iunie).

foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia. *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea