Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: O familie de albaiulieni întâmpină în fața porții trecătorii veniți de 1 Decembrie la Alba Iulia, cu fasole și ciolan preparate în casă, vin fiert și ceai cald

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua de 1 Decembrie a debutat la Alba Iulia dis-de-dimineață. Peste 15.ooo de români din toate colțurile țării, basarabeni, nord-bucovineni, membri ai Diasporei, care au venit cu trenul, pe jos sau cu căruțele, întocmai ca la 1918.

În întâmpinarea lor, pe Bulevardul Ferdinand I din Alba Iulia, o familie de români adevărați, îi așteaptă la poarta casei cu o masă caldă de fasole cu ciolan, dar și cu un pahar cu vin fiert sau ceai cald, pentru a mai îmblânzi gerul de afară.

Este 1 Decembrie, suntem albaiulieni și îi așteptăm pe toți cei care vin la Alba Iulia și trec de la gară cu vin cald, ceai cald, fasole și ciolan, toate gratis.

Vrem să le urăm Bine ați venit la Alba Iulia!”, spun oamenii.

Mai rezervați la început, trecătorii au început să se adune în fața casei gazdelor, au gustat deliciosul ciolan cu fasole, dres cu un pahar cu vin fiert sau ceai cald și si-au încălzit sufletul cu așa o primire caldă în Cetatea Marii Uniri.

[nggallery id=6509]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea