FOTO: O familie de albaiulieni întâmpină în fața porții trecătorii veniți de 1 Decembrie la Alba Iulia, cu fasole și ciolan preparate în casă, vin fiert și ceai cald

Ziua de 1 Decembrie a debutat la Alba Iulia dis-de-dimineață. Peste 15.ooo de români din toate colțurile țării, basarabeni, nord-bucovineni, membri ai Diasporei, care au venit cu trenul, pe jos sau cu căruțele, întocmai ca la 1918.

În întâmpinarea lor, pe Bulevardul Ferdinand I din Alba Iulia, o familie de români adevărați, îi așteaptă la poarta casei cu o masă caldă de fasole cu ciolan, dar și cu un pahar cu vin fiert sau ceai cald, pentru a mai îmblânzi gerul de afară.

Este 1 Decembrie, suntem albaiulieni și îi așteptăm pe toți cei care vin la Alba Iulia și trec de la gară cu vin cald, ceai cald, fasole și ciolan, toate gratis.

Vrem să le urăm Bine ați venit la Alba Iulia!”, spun oamenii.

Mai rezervați la început, trecătorii au început să se adune în fața casei gazdelor, au gustat deliciosul ciolan cu fasole, dres cu un pahar cu vin fiert sau ceai cald și si-au încălzit sufletul cu așa o primire caldă în Cetatea Marii Uniri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

marius 1 decembrie 2018 at 14:58

Felicitari. Exista, asadar, si oameni care pun mai presus de orice, ospitalitatea, bunul simț, respectul față de trecut și prezent.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...