Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO| ,,Noaptea Cercetătorilor Europeni”, la Cugir: Activități științifice, prezentări de artă, tradiție și folclor, jocuri și concursuri cu premii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir s-a transformat într-un furnicar, vineri, 29 septembrie, începând cu ora 17.00, moment în care s-a deschis ”Noaptea Cercetătorilor”.

Evenimentul s-a dovedit a fi un punct de atracție atât pentru curiozitatea celor mici, cât și a celor mai mari. Cei care au făcut o incursiune în lumea științei au putut observa că timpul dedicat ”Nopții Cercetătorilor” a fost unul care s-a scurs mai repede decât de obicei deoarece voia bună a fost la ea acasă.

Vizitatorii (peste 400 participanti) au avut prilejul să interacționeze  cu personae passionate de diverse domenii de ativitate, să participe  la experimente chimice și electronice, grafică și artă, religie, tradiție și folclor, economie, jocuri interactive si concursuri pentru copii. În organizarea celor colegii cugirene, au fost expuse principii din fizica, astronomie, chimie,  mecanică, geografie, biologie, experimente, muzică, sport și nutriție, artă, jocuri, concursuri cu premii etc.

Pe standurile organizate la parter și la etajul colegiului au fost prezentate produse din diferite domenii de activitate realizate de elevi ai Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu și ai Colegiului Național ,,David Prodan”, coordonați de cadre didactice de de la ambele instituții de învățământ: Aplicații în domeniul electric și electromecanic: responsabil  prof. Liliana Dache și Mihaela Drogoțel(Robotul jucător);  Chimie – Experimente spectaculoase: responsabil Mariana Perian; Geografie: responsabili Dorina Rotar și Claudiu Mărginean(Descoperind lumea prin joc; Toamna în jur și în suflet); Cultură și civilizație italiană, cultură și civilizație engleză: profesori: Anca Munteanu, Cristina Pătroesc,  Diana Roșu, Camel Rață Nisipal; Religie, Arte – fotografie, desen Pictură: Responsabil prof. Serafina Oargă; Tradiții și folclor, Istorie: Responsabili, profesorii: Maria Aldea și Nicolae Băcilă; Informatică:  Janeta Crăciun  și Marius Badea; Matematică aplicată: Călugăr Monica, Precup Claudia; Modă și vestimentație:  – Sănătate și sport: responsabili – grup de elevi);  Științe socio umane Psihologie: profesor Scânteie Ioana; Scrutând orizontul: preot Codrea Viorel;  Mecanică aplicată: prof. Iviniș Mariana, Macarie Valentina; Aplicații practice ale firmelor de exercițiu: prof.Jibotean mariana, Pop Alexandru; Industrie mecanică contemporană: Ing. Dana Mihăilesc, ing. Uritescu Claudia;Poliția Română: Pop Alexandra; Muzică și dans: prof. Gheorghe Jibotean; Astronomie: ing. Scânteie Dorin.

,,Vreau să le mulțumesc tuturor care au sprijinit această manifestare, cadrelor didactice de la cele două instituții de învățământ,elevilor, oaspeților care au vizitat standurile și nu în ultimul rând celor doi consilieri educativi, prof. Liliana Dache, Colegiul Tehnic ,,I.D.Lăzărescu” și prof. Serafina Oargă – Colegiul Național ,,David Prodan” pentru misiunea pe care au avut-o în organizarea și buna desfășurare a acestui eveniment. Suntem încredințați că doar printr-o deschidere totală a școlii față de comunitatea în care își îndeplinește rolul, părinții și elevii vor înțelege aportul educației la dezvoltarea armonioasă a individului. Iar această apropiere nu se mai poate face în secolul nostru decât prin activități non-formale, ceea ce s-a dorit a fi și evenimentul petrecut la Cugir”, ne-a declarat directorul Colegiului I.D. Lăzărescu, prof. Ionuț Iancu.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=4624]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea