FOTO: Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae au ajuns la Alba Iulia. Vor rămâne la biserica greco-catolică „Sfântul Spirit” dinTolstoi, până mâine

Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae au ajuns în această după-amiază la Alba Iulia. Sfintele moaşte au fost depuse în Parohia Română Unită cu Roma greco-catolică “Sfântul Spirit” din cartierul Tolstoi. Potrivit părintelui paroh Radu Vasile Roşu, acestea sunt aduse din Italia, cu certificat de identificare.

Începând cu ora 18.00, zeci de credincioşi au venit să se închine la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi să participe la procesiunea care a avut loc Biserica “Sfântul Spirit”. Slujba a fost oficiată de părintele paroh Radu Vasile Roşu alături de un sobor de preoţi din protopopiatul Alba Iulia. În mijlocul vecerniei a avut loc un moment de procesiune în care moaştele au fost duse în faţa iconostasului pentru a putea fi venerate de toţi credincioşii.

ELIT

Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae vor rămâne la Biserica Greco-Catolică Sfântul Spirit din Alba Iulia până vineri, 6 decembrie, după care ele vor fi duse în Parohia greco-catolică din Galtiu.

Parohia Română Unită cu Roma Greco-Catolică Sfântul Spirit  din Alba Iulia se află pe Strada Septimius Severus nr 8.

Mihail David - 2020

Vă prezentăm programul de rugăciune :

5 decembrie – Seară de veghe

Ora 18.00 – Vecernia Sfântului Nicolae

Ora 23.00 – Acatistul Sfântului Nicolae

6 decembrie

Ora 10.00 – Sfânta Liturgie
Ora 18.00 – A doua Sfântă Liturghie

[Gallery not found]

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...