FOTO| Militarii Batalionului 136 Geniu ”Apulum” se instruiesc, pe râul Mureș, alături de camarazi din unități ale Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În perioada 15-26 iunie 2020 militarii Batalionului 136 Geniu ”Apulum” se instruiesc alături de camarazi din unități ale Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos” în cadrul taberei militare de instrucție pe cursul de apă al râului Mureș, în zona localității Sântimbru din județul Alba.

Scopul principal al activității îl reprezintă instruirea metodică și perfecționarea deprinderilor practice ale comandanților de subunități care încadrează companii de pontonieri și companii de poduri fixe în amenjarea unor puncte de trecere.

ELIT

În vederea atingerii obiectivelor de instruire propuse, comandantul taberei, Cpt. Daniel Marcu, a organizat două ateliere de lucru principale: primul constă în realizarea unui punct de trecere pe portiță de pontoane, în amonte, cu capacitatea portantă de 20 tf, iar cel de al doilea îl reprezintă construcția unui pod jos metalic tip P.J.M-72, capacitate portantă 40 tf, cu lungimea totală de 90 m.

În ciuda unei vremi capricioase și cu o creștere mare a debitului de apă al râului Mureș din această perioadă ,tabăra militară din acest an reprezintă o bună oportunitate de testare a capabilităților de trecere peste cursurile de apă respectiv o validare a procedurilor folosite de militarii noștri pentru îndeplinirea cu succes a sarcinilor de instruire specifice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419