Rămâi conectat

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – CS Hunedoara 2-5 (1-1)!!! Liderul a făcut instrucție sub Drăgana, în derby, cu 3 goluri înscrise în „10”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Coșmarul “roș-albaștrilor” împotriva liderului CS Hunedoara continuă! Elevii lui Florin Maxim au învins sub Drăgana, scor 5-2 (1-1), marcând ultimele trei goluri în inferioritate numerică, prin “căpitanul” L. Buș, dublă, și rezerva P. Simon!

Spectacol total oferit de „Corvinul” la Cugir, Metalurgistul suferind un eșec dureros, confirmând weekend-ul negru al conjudețenelor (3 eșecuri, golaveraj 2-16)!!!

Prima clasată pare din altă categorie, câștigând derby-ul Seriei a 9-a, un meci peste nivelul eșalonului, deși a jucat cu un om mai puțin aproape o repriză. Andrei Roșu, jucătorul din Alba, a fost înger și demon pentru hunedorenii: a realizat o dublă până în minutul 49, când a văzut… roșu întrucât s-a urcat pe gard în fața fanilor.

Metalurgistul a sperat după ce reușise să egaleze până la pauză, momentul cheie a fost dubla ratare Udrea-Vitinha (45), dar s-a prăbușit total la reluare, când avantajul numeric a fost în fapt un bumerang, iar oponenții au zburdat pe teren

 „A fost un coșmar pentru noi, de două zile mă gîndesc ce s-a întâmplat și nu înțeleg. Nici nu știu ce să mai cred! Poate am greșit și eu, că am făcut multe schimbări în distribuție, dar am avut și probleme medicale, Cocan și M. Lupu nu erau apți. Este un pas greșit dureros, am luat 5 goluri acasă într-un meci. Au fost enorm de multe greșeli individuale, care ne-au costat. După eliminarea lui Roșu, ne-am relaxat și am plătit scump. Trebuie să strângem rândurile, să trecem peste acest moment”, a declarat luni, Lucian Itu.

*2-5. MIN. 87: SIMON, plecat din apropierea careului propriu a făcut o cursă de senzație pe dreapta și a tras în colțul lung

*2-4, MIN. 73: UDREA șut sub bară din 8 metri

*1-4. MIN. 70: L. BUȘ a realizat dubla, ‘cap” din careul mic la un corner Neacșa și o deviere Garutti

*1-3, MIN: 55: L: BUȘ marchează cu un șut extraordinar, în diagonală, în vinclul stâng, din 13 metri, la o lansare Neacșa

*1-2, MIN. 49: ROȘU realizează dubla după ce l-a driblat pe Vlădia și a tras la colțul scurt, profitând de neatenția lui Opric. Imediat însă a văzut cartonașul galben, pentru că s-a urcat pe gard, în fața fanilor, și a fost eliminat!

*1-0, MIN. 40: SELAGEA a transformat precis un penalty, șut în stânga, lovitură obținută de insistentul Șaucă la un duel cu F. Iacob, la o gafă în defensiva adversă, după un balon degajat de R. Opric

*0-1, MIN. 35: lansat excelent în adâncime de L. Buș, albaiulianul Andrei ROȘU, scăpat frontal, a deschis scorul cu un șut peste R. Opric, bară-gol

După 2-4, ocazie bună a lui M. Lupu (77), șut peste din 12 metri. Și Itu, mutat în avanposturi, a șutat periculos în minutul 80.

Dublă a albaiulianului Andrei Roșu, care însă și-a lăsat echipa în inferioritate, însă și așa liderul a punctat pentru 1-3. Și cu un om mai puțin, oaspeții sunt mai periculoși, L. Buș (65) – interfvenție R. Opric.

Triplă schimbare la pauză la gazde, intră Nicula, Al. Rus și Cocan, au ieșit Haj, L. Contra și Șuteu

Prima ocazie mare, L. Buș (11) șut din 10 metri, pe lângă, din poziție centrală, la patrunderea lui Iacob. Udrea solicită penalty pentru henț la Garutti (25). R. Opric (30), intervenție excelentă la șutul lui Arnăutu de la marginea careului.  Situație imensă a cugirului în minutul 45, Udrea, în unghi, singur cu Lefter, în drepata, șut centrare ce nu e ajuns de Vitinha la un metru de poartă!

Spre deosebire de precedentul duel direct de la Cugir, din urmă cu o lună, 19 marie, o asistență mai redusă (în jur de 600 de spectatori), dar cu aproximativ 50 de fani hunedoreni, spectator de lux fiind Ioan Andone, fostul fundaș al Hunedoarei și  al „câinilor roșii”.

Dacă vizitatorii mizează pe o formulă de start apropiată de cea standard, cu conjudețenii Roșu și Bradu între titulari, la Cugir sunt numeroase modificări și titularizări surpriză. Pe lângă antrenorul Lucian Itu, ce av juca în centrul defensivei, în primul unsprezece sunt Haj, L. Contra sau Șuteu, rămânând pe bancă titulari obișnnuiți precum Al. Rus, M. Lupu (fractură de piramidă nazală) sau Nicula.

Gruparea de sub furnale este din punct de vedere matematic prima din cele 10 campioane ale Ligii a 3-a, fiind alături de CSM Reșița (Seria a 7-a), imbatabilă în acest sezon în care a strâns 19 victorii și 3 remize. Pe de altă parte, “roș-albaștrii” nu sunt deloc liniștiți, eșecul din Vinerea Mare de la Ungheni aducând formația din Mureș la doar 5 puncte în spate. Cugirul, singura echipă din serie ce a luat puncte la Hunedoara, acum trei săptămâni, speră să dea lovitura, după ce a mai îregistrat două eșecuri similare (scor 1-3) în duelurile cu “noul Corvinul”

Echipe de start:

Metalurgistul: R. Opric – Haj (46, Al. rus), Vlădia, L. Itu, Vitinha –  Udrea, L. Contra (46, Nicula), Boldea, Șuteu  (46, Cocan)– Șaucă/cpt, Selagea (63, M. Lupu); rezerve Perjeriu – Andriuc, Dohotariu, S. Itu, M. Neagu. Antrenor Lucian Itu.

CS Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Jairo (87, A. Vlad), Trășcan  (74, Simon) – Neacşa, Bradu, Bedea  (63, Mogoș) – Roșu, Arnăutu (63, Hergheligiu), L. Buș/cpt (87, Giura); rezerve Mociu, R. Cristian, Mitran. Antrenor Florin Maxim

Arbitri Al. Suvar (Sibiu), Cr. Cășuț (Arad), Fl. Seiche (Sânmihaiu Almașului) Observatori I. Teodor (Tg. Mureș), L. Broscățan (Brașov)

Avertismente: Roșu (32, 49) *Cartonaș roșu: A. Roșu (49)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea