Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Măsurile luate de ISU Alba după poluarea industrială a râului Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 13.04.2018, s-a constatat de către reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, la cca 100m în aval de barajul industrial de captare apă, în dreptul localității Iernut, existența unui canal prin care se evacuau produse petroliere provenite de la Termocentrala Iernut. Reprezentanții unității declară că au executat lucrări de reparații. Peliculele și irizațiile de produse petroliere s-au întins pe cca 10 km lungime.

În jurul orei 22:27 unda de viitură ajunge în dreptul localității Noșlac situația fiind monitorizată permanent prin sprijinul Serviciului Voluntar Noșlac.

Citește și Râul Mureș, poluat accidental cu ulei de la o termocentrală a Romgaz. Baraje cu materiale absorbante, amplasate la Teiuș

Sub coordonarea Prefectului Județului Alba – Hălălai Dănuț-Emil, Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba și a Inspectorului Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba – col. Oprișa Cornel în acest moment se lucrează pentru montarea cordoanelor plutitoare și a materialelor absorbante în dreptul localității Teiuș.

La fața locului se află și reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire al Apelor, Administrației Bazinală Mureș, Inspectoratului de Poliție Alba, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba și ai Administrației Locale Teiuș.

În urma evaluării situației din teren, s-au stabilit următoarele măsuri:

  • Stoparea evacuări de produse petroliere;
  • Monitorizarea permanentă a zonei din avalul barajului unde s-a produs incidentul;
  • Avertizarea populației și a operatorilor economici privind protejarea surselor de apă, a hranei și a animalelor. NU se va folosi apa râului Mureș pentru alimentație și pentru igienă personală

[nggallery id=5439]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea