FOTO: Lumina Sfântă a fost oferită albaiulienilor de Principii României

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

„Hristos a Înviat!” au fost primele cuvinte ale ÎPS Irineu imediat după ora 00.00, iar cei aproximativ 3.000 oameni prezenţi au răspuns cu bucurie în suflet „Adevărat a Înviat!”. Chiar în Noaptea de Înviere, „Oraşul Unirii” a fost onorat cu prezenţa Alteţelor Regale, Principele Radu, Principele Nicolae şi sora lui Elisabeta Karina care au fost prezenţi la Catedrala Reîntregirii Neamului pentru a lua lumină.

Alături de Alteţele Lor, câteva mii de persoane au poposit în curtea bisericii şi au primit cu bucurie în suflet Învierea Domnului, iar alte câteva sute au stat cu lumânări şi candele aprinse în nou renovatul platou din faţa Catedralei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ca în fiecare an, Lumina Sfântă a fost adusă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim şi preluată de credincioşi care au menţinut flacăra aprinsă până în jurul orelor 3.00 când au plecat spre case pentru a servi prima masă cu adevărat îmbelşugată după 7 săptămâni de post.

Înalt Preasfinţitul Irineu alături de un sobor de preoţi au oficiat Slujba de Înviere pe esplanada din faţa bisericii, iar apoi creştinii s-au mutat în Catedrală pentru Sfânta Liturghie.

Pentru că altă bucurie sufletească mai mare nu există decât Învierea celui care s-a răstignit pentru ca noi să avem viaţă veşnică, în Duminica Paştelui cu începere de la ora 12.00 la Catedrala Reîntregirii Neamului se va oficia Slujba de Paști respectiv citirea Sfintei Evanghelii în 12 limbi.

 

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Comentarii

Aurelian 5 mai 2013 at 11:46

„Hristos a Înviat!” au fost primele cuvinte ale ÎPS Irineu imediat după ora 00.00, iar cei aproximativ 3.000 oameni prezenţi au răspuns cu bucurie în suflet „Adevărat a Înviat!”.
„Ce revelatie”!, ma intrebam, daca +Irineu putea sa spuna alceva? Cum a fost imbracat in straie de Carnaval, si-a intrat in rol, si a spus ce trebuia spus IN ACESTE OCAZII!

Ioan Albu 5 mai 2013 at 12:41

Din pacate, la acest eveniment IPS a trecut la cele electorale – laude la adresa printului (????), a primarului … Fapt ce a dus la plecarea a foarte multi credinciosi, care au fost acolo pentru cu totul alt motiv.

GHIOVEL 6 mai 2013 at 12:09

ATI OBSERVAT COVORUL DE 8000 DE EURO, LUATI DIN BANII NOSTRII<<< PROSTIA AIA MAI MULT DE 1000 EURO NU POATE COSTA. POPOII NOSTRII SI-AU BAGAT IN JEB RESTUL…SI ASTA NUMAI O CHESTIE MICA.
ASA NE-AU PROSTI MULTA VREME.
OARE CAND NE VOM DESTEPTA…………………………………………………………………………………………
POPII ASTA UMBLA NUMAI DUPA BANI SI INSELATORI………………………………………
ATI VASUT CUM II LING PE POLITICIENI ,CA POATE LE MAI DA VREO 8000 EURO ,PT LUCRURI SFINTE……
DOAMNE UNDE AM AJUNS…….
PREA MULTA INSELATIRIE.

EU 7 mai 2013 at 3:02

Ha, Ha. Osama n-a murit.

Comentariile sunt oprite