Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Lumina Sfântă a fost oferită albaiulienilor de Principii României

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Hristos a Înviat!” au fost primele cuvinte ale ÎPS Irineu imediat după ora 00.00, iar cei aproximativ 3.000 oameni prezenţi au răspuns cu bucurie în suflet „Adevărat a Înviat!”. Chiar în Noaptea de Înviere, „Oraşul Unirii” a fost onorat cu prezenţa Alteţelor Regale, Principele Radu, Principele Nicolae şi sora lui Elisabeta Karina care au fost prezenţi la Catedrala Reîntregirii Neamului pentru a lua lumină.

Alături de Alteţele Lor, câteva mii de persoane au poposit în curtea bisericii şi au primit cu bucurie în suflet Învierea Domnului, iar alte câteva sute au stat cu lumânări şi candele aprinse în nou renovatul platou din faţa Catedralei.

Ca în fiecare an, Lumina Sfântă a fost adusă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim şi preluată de credincioşi care au menţinut flacăra aprinsă până în jurul orelor 3.00 când au plecat spre case pentru a servi prima masă cu adevărat îmbelşugată după 7 săptămâni de post.

Înalt Preasfinţitul Irineu alături de un sobor de preoţi au oficiat Slujba de Înviere pe esplanada din faţa bisericii, iar apoi creştinii s-au mutat în Catedrală pentru Sfânta Liturghie.

Pentru că altă bucurie sufletească mai mare nu există decât Învierea celui care s-a răstignit pentru ca noi să avem viaţă veşnică, în Duminica Paştelui cu începere de la ora 12.00 la Catedrala Reîntregirii Neamului se va oficia Slujba de Paști respectiv citirea Sfintei Evanghelii în 12 limbi.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea