Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni 2-3 (0-1) | Pe „Cetate”, meci nebun pentru „alb-negri”, ce au pierdut după ce au condus cu 2-1!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Unirea Alba Iulia a pierdut pe propriul teren, cu Unirea Ungheni, scor 2-3 (0-1), un meci al disperării pentru „alb-negrii”, cu o evoluție palpitantă a scorului, de la 0-1, la 2-1 și 2-3 în final.

Amfitrionii nu au mai rezistat ,deși au reușit să întoarcă scorul, iar Caliani (90+2) a dat lovitura în prelungiri! Este al doilea eșec din tot atâtea meciuri pe „Cetate” pentru gruparea albaiuliană în această ediție.

Asta întrucât problemele cu COVID-19 au decimat efectivul unirist, compus din numai 13 jucători. Partida disputată după două săptămâni de pauză, a dus la o remontare a scorului după pauză, albaiulienii întorcând scorul grație reușitelor lui Adam (55) și Fetița (71) – ce a purtat banderola de căpitan. Iar nebunia nu s-a încheiat întrucât nou-intratul Solymosy (87) a restabilit egalitatea. „Jucătorii au fost admirabili, au luptat extraordinar. Asta în condițiile în care 9 dintre ei nu au mai jucat de 7 luni. Meritam o remiză„, a spus Mihai Dăscălescu.

Probleme majore de efectiv pentru amfitrioni, ce nu se pot baza pe 13 jucători (absenți din pricina infectării cu COVID-19), fiind recuperat numai F. Morar. Depistați pozitiv, pe lângă fotbaliști, mai sunt antrenorii Adrian Bicheși și Mircea Oprea, oficialii Ioan Vlad și Raul Oargă, dar și magazinerul Tradafir Croitoru.

Un joc pe care l-am pierdut din pricina lipsei de experiență a anumitor jucători tineri. Felicit jucătorii pentru efortul depus în condiții speciale. Păcat că am pierdut de o asemenea manieră după ce am avut puterea să revenim pe tabelă. A contat și faptul că adversarul a putut efectua 5 schimbări, s-a văzut asta în final”, a spus antrenorul Marcel Rusu, cel care a condus echipa de pe banca tehnică.

*0-1, MIN. 23: R. ROTARU (fiul fostului portar unirist Gabriel Rotaru) marchează simplu, cu latul, din centrarea lui Caliani, din dreapta, o fază la care Circov a pierdut mingea, iar uniriștii s-au oprit aiurea, solicitând un  fault la Fetița.

*1-1. MIN. 55: ADAM restabilește egalitatea cu un șut de la 12 metri, în colțul lung

*2-1, MIN. 71: FETIȚA marchează după o acțiune personală pe partea dreaptă și un șut pe jos!

*2-2, MIN: 83: SOLYMOSY a egalat cu un șut de la 18 metri, plasat, în dreapta portarului!

*2-3, min: 90+2: CALIANI a marcat cu un șut din 10 metri

După pauză, Unirea a egalat, iar următoarea oportunitate a fost semnată de Moț (69) – șut din întoarcere pe lângă bara stângă. Oaspeții, conduși pe tabelă, au replicat prin Ruja (83) – intervenție Dr. Pop. Acelați Dr. Pop (84) a respind în lateral reluarea cu capul a lui Caliani.. Ocazia mare Iușan (86) – șut peste dein 10 metri!

O altă ocazie imensă de egalare, Guț a recuperat de la Stoica, a scăpat singur cu Eremieș, însă portarul a repins șutuldin 8 metri! Fetița a avut o ocazie mare de a egala (32) – fiind blocat de portarul Eremiaș! Al. Roșca a șutat de la 18 metri (29), puțin pe lângă bara dreaptă.

Fază litigioasă în minutul 15, când Fetița a executat un corner, mingea a lovit transversala, iar un fundaș advers a făcut henț, însă asistențul semnalizase că balonul a ieșit afară la executarea cornerului. Oaspeții au început tare, iar Caliani (4) a fost blocat de Dr. Pop.

*Gazdele, doar 13 jucători!

Amfitrionii au numai 13 jucători pe foaia de jos, fără portar de rezervă, în primul unsprezece fiind doi nou veniți: Dr. Pop și S. Fulea!

În plus albaiulienii sunt obligați să suporte și un program condensat, cu 5 jocuri în două săptămâni, următorul meci fiind în Cupa României, tot acasă, cu Viitorul Șelimbăr (marți, 6 octombrie).

Echipe de start:

Unirea Alba Iulia: Dr. Pop -S. Fulea, N. Rus (85, F. Morar), Scrob, Ad. Matei – Guț, Circov –  Adam (81, M. Dăscălescu jr),  Haj, Bakcsi – Fetița/ cpt   rezerve – . Antrenor Marcel Rusu.

Unirea Ungheni: Eremiaș – Trăistar, Cl. Stoica, S. Bucur, Căt. Coman, Al. Roșca, Moț, Iliescu, Iușan, Caliani, R. Rotaru; rezerve Negrușa, Onețiu, Ruja, P. Pop, Miclean, Ioja, Potor, Solymosy, Pogăcecean. Antrenori Adrian Pop – principal, Darius Miclea – antrenor secund

Avertismente: Fetița (35), Adanm (62), Ad. Matei (83), Dr. Pop (89)/ S. Bucur (45)

Arbitri D. Pîrîu (Curtea de Argeș), Cl. Doarvoaș (Mintia), Căt. Țuțuianu (Târgoviște) Observator D. Demetrescu (Rm.Vâlcea), T. Marcu (Sibiu)

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8017]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Adu Academy Șona (iarăși „manita” Macarie), CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! ”Lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 28-a: Adu Academy Șona, CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! Ionuț Macarie – iarăși „manita”, FC Lopadea Nouă, ”lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu! CIL Blaj – Energia Săsciori 3-1 (2-1) Campioana stagiunii a reușit o nouă victorie, în derby-ul rundei, revenind de la 0-1 contra revelației […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea